Huis
Tuin
Video

Zo hang je jouw schilderij recht op

Het klinkt zo makkelijk: even een schilderij ophangen. Maar er kunnen toch aardig wat haken en ogen zitten wanneer je goed kijkt en ontdekt dat hij toch totaal verkeerd hangt.

Stap 1

Een belangrijke stap in het goed ophangen van je schilderij is de positie kiezen. Kijk goed waar je het schilderij wil hebben en kies de juiste plek. Het is handig om iemand anders te vragen om je schilderij vast te houden, zodat jij van een afstand de plek kan bepalen.

Stap 2

Houd je schilderij tegen de muur en zet bij alle hoeken streepjes, zo weet je precies waar het schilderij komt te hangen. Je kunt daarnaast langs de bovenkant een lijn zetten. Op deze manier kun je het middelpunt van het schilderij bepalen en weet jij precies waar je het haakje moet plaatsen.

Stap 3

Kies vervolgens de juiste ophangmethode. Is het een klein schilderij dan volstaat vaak een spijker wel. Heb je een zachte muur met een zwaar schilderij? Dan kun je vaak beter gebruik maken van pluggen met een schroef of een betonhaakje.

Stap 4

Als je de positie en de ophangmethode hebt bepaald, kun je jouw schilderij ophangen. Maar… hoe weet je nu of deze recht hangt? Je kunt natuurlijk een stapje naar achteren doen en kijken of deze recht hangt, maar je kunt er ook heel simpel een waterpas bij houden. Zo zie je precies welke kant van het schilderij wat hoger hoort te hangen.

Stap 5

Blijft je schilderij  maar niet op de juiste plek hangen? Gebruik dan 2 schroeven in plaats van 1 in de muur. Zo krijg het schilderij meer stabiliteit en blijft het gemakkelijker in het midden hangen. Let wel op dat je bij het bevestigen van de tweede schroef deze precies op dezelfde hoogte plaatst als de eerste schroef. Anders heb je natuurlijk alsnog een scheef schilderij.  

Fotobronnen:

Headerfoto: Tim Gouw - Pexels 

ID: 2562

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven