Huis
Tuin
Video

3 tips om van je badkamer een thuis-wellness te maken

In samenwerking met KARWEI
Natuurlijk is de badkamer de plek waar je ’s ochtends haastig doorheen schiet op weg naar werk of andere verplichtingen. Maar de badkamer is ook de plek om helemaal tot jezelf te komen, bijvoorbeeld met deze drie badkamer-tips.

1. Verlichting

Het licht in een badkamer is vaak hel en wit. Een kleine aanpassing hieraan, kan al een groots effect hebben. Aan de ene kant heb je functionele verlichting. Denk aan plafonnieres en inbouwspots. Je wilt tijdens het aanbrengen van make-up tenslotte precies zien waar je mee bezig bent. Aan de andere kant heb je decoratieve verlichting, in de vorm van bijvoorbeeld wandlampen. Dit maakt het vertoeven tijdens een lange badsessie heel wat aangenamer. Let bij de keus voor lampen in de badkamer wel op het feit dat dit de natste ruimte in huis is. Spatwaterdichte verlichting is dus een must.

2. Decoratie

Het voelt misschien wat onnatuurlijk maar het effect is geweldig: één grote of meerdere kleine planten in de badkamer! Sowieso kun je met de juiste badkameraccessoires veel sfeer aan de ruimte toevoegen. Probeer bijvoorbeeld eens badhanddoeken, gastenhanddoeken en washandjes in dezelfde kleur inclusief bijpassende badmat. En berg je eenkleurige badtextiel op in een open kast, dit zorgt voor eenheid en rust. Wil je een luxe en trendy uitstraling? Voeg dan messing elementen toe, messing is namelijk het nieuwe goud. Denk aan een toiletborstel met messing details. Of een bijpassende tandenborstelhouder.

3. Opbergen

De badkamer is een plek waar meerdere functies samenkomen. Niet alleen douchen en badderen maar ook de was doen of naar het toilet gaan. Om te voorkomen dat het een chaos wordt, kies je voor goede opbergsystemen. Een badkamermeubel verbergt veel spullen die je dagelijks nodig hebt. Ook kasten met grote spiegels zijn fijn net als hoge staande kasten. Voor het optimale wellnessgevoel kies je voor warme, natuurlijke materialen en tinten. Denk aan hout voor het meubel en donkergrijs voor de vloertegels.

ID: 3285

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven