Huis
Tuin
Video

5 planten die kunnen overleven in een badkamer zónder daglicht

Het liefst hebben we overal in huis planten staan, dus ook in de badkamer! Maar wat nou als je badkamer erg donker is omdat er geen ramen in zitten? Geen nood! Deze 10 planten doen het perfect in een badkamer met weinig tot geen daglicht!

1. Dracaena Janet Craig

Heb je een badkamer met genoeg ruimte? Kies dan voor deze sfeervolle middelgrote (bad)kamerplant. Hij is niet alleen gemakkelijk te onderhouden, hij zuivert ook nog eens de lucht voor je. Wel zo fijn, vooral wanneer je met chloor in de weer bent geweest in de badkamer! 

dracaena

2. Sansevieria Moonshine

Deze sterke en makkelijk te verzorgen plant wordt door zijn aparte verschijning ook wel ‘vrouwentong’ genoemd. Het is niet de allerbeste luchtzuiverende plant, maar daarentegen zuivert ‘ie wel ook ‘s avonds de lucht van giftige stoffen. Daarom is deze plant ook erg geschikt voor in de slaapkamer, maar omdat de plant goed tegen weinig licht kan doet ‘ie het ook goed in een badkamer zonder daglicht!

3. Scindapsus pothos gold

Deze slingerplant komt van oorsprong uit de Filipijnen. De plant krijgt ook wel de bijnaam epipremnum neon, waarbij neon slaat op de mooie lichtgekleurde bladeren.

scindapsus

4. Dracaena Cintho

De dracaena heeft niet veel licht nodig dus doet het prima in de badkamer. Daarnaast heeft ‘ie niet veel verzorging nodig (vooral in de winter heeft ‘ie erg weinig water nodig), dus een ideale plant wanneer je geen groene vingers hebt!

dracaena

5. Kentia palm

De kentia palm stelt geen hoge eisen wat betreft lichtintensiteit, dus in een badkamer kan die prima overleven.

Heb je wel een raam in je badkamer?
Dan heb je net even wat meer plantenkeuze!

Fotocredits
Headerfoto: Jared Rice - Unsplash  
Foto 1: Luchtzuiverende-planten  
Foto 2: Plantje  
Foto 3: Our House plants
Foto 4: 123planten
Foto 5: 123planten

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4261

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven