Huis
Tuin
Video

Badkamer met groeispurt

Badkamer
Thijs en Fleur wonen samen in hartje Haarlem in hun minipaleisje van 56 vierkante meter. Da’s niet veel, maar het huisje stamt dan ook uit 1885. Als hun onderkomen al zo klein is, dan kun je wel raden hoe groot hun badkamer is! En die is goed volgepropt met een douche, toilet, wasmachine en cv-ketel. Aan ons de taak deze piepkleine badkamer goed in te delen en weer helemaal van deze tijd te maken.

Vorige week zag je hoe Thomas onder andere vloerverwarming installeerde en de voorzetwanden van de douche waterdicht maakte. Deze week rondt hij de klus af door een badkamermeubel en een douchecabine op maat te plaatsen.

Betonlook

Onze kandidaten zijn helemaal weg van de betonlook. Die laat Thomas dus terugkomen in  hun nieuwe badkamer. In plaats van stuukgips gebruikt hij stuukmortel. Je brengt het hetzelfde aan als gips, dus met een bord en een spaan en je werkt het daarna af met een rei. Je maakt de muur alleen niet mooi glad met een spakmes, maar dat doe je met een schuurbord. Wil je de muur nog wat fijner hebben, dan kun je met een spons en een schuurklosje er nog een korreltje in draaien. 

Badkamermeubel

Een kleine ruimte zo praktisch mogelijk inrichten, dat is kort door de bocht de opdracht die Thomas heeft in Haarlem. Waar laat je de handdoeken bijvoorbeeld? Thomas heeft al een ombouw gemaakt en als het goed is, passen daar de twee meubels perfect in.

Een badkamermeubel bepaalt voor een groot deel de sfeer in je badkamer. Tegelijkertijd geeft het ook meteen een opgeruimd gevoel, want al je rondslingerende spullen zijn praktisch in het meubel opgeborgen.

Douchen op maat

De laatste stap in de badkamer van Fleur en Thijs is het plaatsen van de douchecabine. Nu is het Haarlemse huisje van onze kandidaten meer dan 130 jaar geleden gebouwd. Een dikke balk klieft dan ook dwars door de badkamer en nu we de vloer hebben verhoogd in verband met de vloerverwarming, kun je er geen ‘normale’ douchecabine meer plaatsen.

Froukje bezocht daarom vorige week Praxis om een douchecabine op maat te laten maken. Dat kan namelijk gewoon, want ieder huis is nu eenmaal anders!
ID: 573

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven