Huis
Tuin
Video

Dit zijn de mooiste badkamertrends van dit moment

Wil jij je badkamer onder handen nemen of ben jij benieuwd welke nieuwe trends er terugkomen in jouw badkamer? Wij spraken Eigen Huis & Tuin styliste Denise van den Berg en hebben de leukste en mooiste badkamertrends voor je op een rijtje gezet!

Losgaan met tegels

Tijd om de badkamertegels op een creatieve manier te stylen! Je badkamertegels mogen namelijk lekker opvallen als we kijken naar de trends van dit moment. “Kies er bijvoorbeeld voor om één wand in een toffe kleur te tegelen en voor de overige wanden rustige tegels te gebruiken.”

Denise geeft als tip om de wand achter je wasmeubel of spiegel te betegelen in je favoriete kleur, dit staat vaak heel gaaf! Dit kun je dan mooi combineren met bijvoorbeeld een grote tegel van 60 bij 60 centimeter in een basic kleur of met marmeren tegels.

badkamer tegels
Dit waren de badkamertrends van het afgelopen decennium
Badkamer

Vloertegel

Voor op de vloer wordt vaak gekozen voor een basic ‘veilige’ grijze tegel, maar ook terrazzo staat volgens Denise supermooi. “Niet alleen hip voor in de badkamer, maar ook lekker praktisch omdat je er weinig tot niets op ziet!” Een andere trend die we nu veel zien volgens Denise is een houtlook vloertegel. “Deze look geeft de badkamer direct een warme sfeer, helemaal als je ‘m in visgraat laat leggen!”

Betonnen waskom

Wil jij je badkamer een stoerdere look geven? Dan past een betonnen waskom perfect in jouw badkamer. Deze trend zien we steeds meer en met een betonnen waskom maak je een mooi statement in de ruimte. Benieuwd hoe je dit combineert? Een betonnen waskom kun je  volgens Denise onder andere supermooi combineren met een houten wasmeubel!

Metallic

We zagen de metallic accessoires al een tijdje terug in de rest van het interieur maar nu komt deze trend ook eindelijk naar de badkamer! Geef je badkamer een luxe en elegante uitstraling met bijvoorbeeld een mooie gouden kraan of een champagnekleurige spiegel. Voor deze trend geldt wel: less is more! Houd het klein en laat deze trend vooral subtiel terugkomen door middel van accessoires.

Duurzaamheid

Alhoewel we inmiddels wel kunnen stellen dat duurzaamheid geen trend meer is maar de nieuwe manier van leven, zien we duurzaamheid ook steeds meer terugkomen in de badkamer. Het aantal handgemaakte producten en gerecyclede materialen blijft toenemen en een duurzaam en milieubewuste badkamer is dus binnenkort niet meer weg te denken!

Heb jij een nieuwbouwhuis en ga je de badkamer zelf ontwerpen? Bezuinig dan niet hier op! 

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Eigen Huis & Tuin
Foto 2: Eigen Huis & Tuin
Foto 3: Eigen Huis & Tuin
Foto 4: van Wanrooij

Daphne van Kaam
ID: 10100

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven