Huis
Tuin
Video

Dit waren de badkamertrends van het afgelopen decennium

In de jaren ‘90 hadden badkamers vaak een vrij praktische indeling en ging er weinig aandacht naar de indeling of de looks. In de afgelopen twintig jaar is er flink wat veranderd! Wij laten je graag de opvallendste trends van de afgelopen tien jaar zien!

2010: Helder wit en praktisch

In het begint van dit decennium was de inrichting van de badkamer nog vrij sober. De meubels moesten vooral wit zijn, omdat dit fris oogt. Verder was de indeling vooral praktisch met weinig accessoires.

Dit zijn de interieurtrends van de afgelopen 10 jaar
Woonkamer

2011 & 2012: Ontspanning en wellness

De jaren na 2010 werden we wat creatiever op het gebied van badkamers. Toen werd er wat meer kleur toegevoegd, zoals espressotinten maar ook donkerpaars zag je veel terug. Dit zorgde voor een wat meer luxe uitstraling en zo kwam de nadruk ook meer op het wellness aspect van de badkamer. Het draaide niet alleen meer om functionaliteit, maar ook om ontspanning.

2013 & 2014: Meer comfort en meer techniek

In het jaar 2013 maakten we wat meer kennis met techniek in de badkamer, zoals muziek, bijzondere verlichting en speciale verwarming. Comfort stond ineens centraal en daar moest ook alles op aangepast worden. Badkamers begonnen meer high tech te worden. Daarnaast werd het steeds populairder om een open badkamer te hebben die doorloopt naar je slaapkamer.

2015 & 2016: Natuurlijke materialen en kleuren

In deze periode werd de techniek juist weer lichtelijk geweigerd en was het trendy om terug te gaan naar de natuur. Natuurtinten zag je veel terug in de badkamer, evenals natuurlijke materialen zoals hout. De landelijke stijl was ook zeer trendy en planten werden steeds vaker gespot in de badkamer. Denk hierbij aan een combinatie tussen landelijk en urban jungle.

2017 & 2018 & 2019: Industrieel, strak en chic

Industrieel was dé trend! Niet alleen in de woonkamer zag je deze trend veel terugkomen, maar ook in de badkamer. De betonlook door middel van stucen, donkere materialen en strakke, geometrische vormen zag je overal terugkomen. Daarnaast moesten alle meubels, zoals het bad en de waskom, vrijstaand zijn, zodat het op een hotel lijkt. Deze stijl is vooral heel chic ten opzichte van de stijl hiervoor.

Het volgende decennium...

Het is lastig te voorspellen hoe de komende tien jaar aan badkamers eruit gaan zien. We hebben voor het komende jaar wel al een voorspelling gedaan!

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Steven Ungermann - Unsplash
Foto 2: Eigen Huis & Tuin
Foto 3: Julie Aagaard - Pexels
Foto 4: Eigen Huis & Tuin
Foto 5: Eigen Huis & Tuin

Esmée Duindam
ID: 9957

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven