Huis
Tuin
Video

Dit is de beste maand om je badkamer te controleren op schimmel

De verandering van een seizoen duidt ook op een verandering van de interieuromstandigheden in huis. De term “voorjaarsschoonmaak” is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Benieuwd in welke maand je de badkamer het beste kunt checken? We leggen het je uit!

’s Winters is het vaak te koud om het badkamerraam open te zetten, het is dan ook moeilijk om in de wintermaanden genoeg te kunnen ventileren in de badkamer. Warme douches en baden zijn natuurlijk een ideale conditie voor schimmel om zich te verspreiden.

Maart
De maand maart is de beste maand om een controle te doen in de badkamer, het einde van de winter en begin van de lente dus. Voordat je begint met je badkamer checken op schimmel moet je wel genoeg middelen in huis hebben om het te bestrijden.  

5 van de meestgemaakte fouten tijdens het schoonmaken
Huishouden

Dit heb je nodig:

  • Een gezichtsmasker
  • Handschoenen
  • Een schimmelreiniger
  • Doekjes
  • Een spons

Aan de slag

Nu je de benodigdheden hebt hoef je alleen nog maar de schimmelplekjes te vinden. Vaak zit er schimmel in de voegen van je douche, in de hoeken en spleten van de badkuip (vaak waar het water zich ophoopt), in de voering van het douchegordijn en het plafond.

Schimmel kan zich natuurlijk op veel meer manieren verspreiden, maar dit zijn de meest voorkomende plekken. Benieuwd hoe je deze het beste tegen kunt gaan? Wij leggen het hier uit!

Schoonmaken

Om de schimmel schoon te maken heb je een masker nodig en handschoenen. Schimmel is namelijk erg schadelijk voor je gezondheid, daarnaast zou je er een allergische reactie van kunnen krijgen. Oppassen dus! Spray de schimmelreiniger op de plekken en laat het even intrekken. Daarna kun je het met de schuurspons eraf halen en nog even navegen met een doekje.

Fotocredits:

Headerfoto: Kevin Baquerizo - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10224

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven