Huis
Tuin
Video

De 7 meestgestelde vragen over de badkamer

Hoe ga je de badkamer inrichten? Hoe houd je hem schoon en hoe zorg je ervoor dat het jouw eigen spa wordt? Neem een kijkje in dit dossier, want misschien staat het antwoord op jouw vraag er wel tussen!

Zit jouw vraag er niet tussen? Stuur ‘m dan de hele maand oktober in naar onze Eigen Huis & Tuin Helpdesk en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons! 

We geven in dit artikel antwoord op de volgende vragen:

1. Hoe kun je een kleine badkamer inrichten?
2. Kan ik planten in mijn badkamer neerzetten? 
3. Hoe maak ik mijn douchegordijn of -deur schoon? 
4. Hoe geef ik mijn badkamer een gezellige sfeer? 
5. Hoe kun je ultiem relaxen in de badkamer? 
6. Hoe maak ik mijn badkamer het beste schoon? 
7. Wat voor tegels moet ik gebruiken in de badkamer?

1. Hoe kun je een kleine badkamer inrichten?

Een kleine badkamer hoeft niet direct een no-go te betekenen voor het kopen van een huis. Je kunt een kleine badkamer namelijk heel gemakkelijk inrichten. Slimme opbergtrucjes zorgen ervoor dat jouw badkamer netjes en overzichtelijk mogelijk blijft. Lees dit artikel voor de inrichting van je badkamer en dit artikel voor het creëren van zoveel mogelijk opbergruimte!

2. Kan ik planten in mijn badkamer neerzetten?

Je badkamer maak je een stuk gezelliger en groener met de juiste planten. Sommige planten zijn dol op die vochtige, donkere omgeving. Ze frissen de ruimte op en produceren wat extra zuurstof. Twijfel je om planten in je badkamer te zetten? Helemaal niet nodig dus! Let wel op wat voor soort planten je neerzet, want niet elke plant houdt van het klimaat in je badkamer. Lees dit artikel om erachter te komen welke planten blij worden van je badkamer.

 

 

3. Hoe maak ik mijn douchegordijn of -deur schoon?

Deze is supermakkelijk op te lossen. De meeste douchegordijnen kunnen namelijk gewoon in de wasmachine! Check het label voor de was instructies. Heb je een bad? Dan kun je eventueel ook het douchegordijn hierin leggen en goed laten weken. Hierna kun je het gordijn gewoon weer ophangen en laten drogen.

Een glazen douchedeur schoonmaken is een ander karwei. Lees hier de beste tips om dit netjes en streeploos te doen!

4. Hoe geef ik mijn badkamer een gezellige sfeer?

Dit hoeft helemaal niet zo lastig te zijn, maar het wordt al snel vergeten. Doordat de badkamer vooral een praktische functie heeft, vergeten mensen vaak dat dit ook een ruimte is die je heerlijk aan kunt kleden. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, want je kunt met een paar accessoires al heel veel bereiken. Doe wat inspiratie op en zoek eens naar de badkamertrends van dit moment.

5. Hoe kun je ultiem relaxen in de badkamer?

De badkamer wordt steeds meer dé locatie om een momentje van rust te pakken. Je kunt hier dus net zo goed op inspelen wanneer je hem gaat inrichten. Als je de ruimte ervoor hebt, kun je een prachtig (vrijstaand) bad neerzetten, het ultieme product voor ontspanning. Heb je hier geen ruimte voor, denk dan eens na over het nemen van een regendouche. Wakker worden onder enorm veel stralen warm water, waardoor het lijkt alsof je een zachte massage krijgt, daar wordt je sowieso ontspannen van!

Hou je enorm van de sauna en haal je dat gevoel het liefst de badkamer in? Zo creër je in een handomdraai je eigen spa, om echt helemaal tot rust te komen.

6. Hoe maak ik mijn badkamer het beste schoon?

De badkamer goed schoonhouden is een must! Toch zitten er klusjes aan verbonden die wat meer tijd vergen of die we zelfs vergeten. Maak jij bijvoorbeeld geregeld het  doucheputje schoon? En stop je de badmat vaak in de was? Is het antwoord op de vragen twee keer "nee"? Lees dan gauw hoe je deze klusjes voortaan het snelste en het beste kunt klaren.

 

7. Wat voor tegels moet ik gebruiken in de badkamer?

Je kunt de tegels natuurlijk zelf uitkiezen, naar eigen smaak. Zo kun je voor hele grote tegels kiezen, een visgraatpatroon of juist voor heel veel kleine mozaiektegeltjes. Let bij dit laatste wel op dat je dan veel meer kleine voegjes hebt, wat ook meer onderhoud en schoonmaakwerk kost. Wil je voor iets unieks gaan? Dat kan natuurlijk! Wat dacht je van een houten vloer of speciale geometrische vormen als tegels aan de muur?

De Helpdesk

Heb je toch nog een vraag voor de Eigen Huis & Tuin Helpdesk? Stel 'm hier

Esmée Duindam
ID: 9314

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven