Huis
Tuin
Video

Douchen of in bad? Deze 5 dingen doen veel mensen fout

We beginnen of eindigen onze lange dag maar al te graag met een lekkere warme douche of bad. Je laat de zeep rijkelijk vloeien en verwent jezelf voor het harde werken. Maar pas op! Grote kans dat je minstens één van deze dingen wel eens fout doet!

1. Too hot to handle

Hoe heerlijk het ook is om jezelf onder te dompelen in warm water na een lange dag, is het helemaal niet zo goed voor je. Wanneer het water namelijk té heet is, is dat slecht voor je huid. De huid kan namelijk een deel van zijn essentiële oliën verliezen door het hete water. De huid heeft deze oliën nodig om glad en gehydrateerd te blijven.

Als je écht heel heet doucht kan je er zelfs door flauwvallen als je onder de douche vandaan stapt. Dit komt door het grote temperatuurverschil waar je lichaam niet goed tegen kan. Oei! Toch maar een paar graadjes lager douchen de volgende keer? 

2. Hardnekkig afdrogen

Sommigen van ons beginnen direct met erg enthousiast afdrogen na het douchen of badderen. Tegen de kou in de badkamer natuurlijk. Toch is het beter om dit rustiger aan te doen. Als je je wild met een handdoek gaat afdrogen kan je huid geïrriteerd raken en droog worden. Ochtendjassen zijn een goede oplossing. Droog je grotendeels, maar rustig, af en spring, als je nog een beetje nat bent, in je ochtendjas. Als je zo’n heerlijke fluffy ochtendjas aanhebt droog je verder vanzelf op.

3. Ruwe handdoeken

Niet alleen wilde bewegingen zijn slecht bij het afdrogen, een ruwe handdoek doet ook niet heel veel goeds voor je huid. Misschien toch tijd om een nieuwe handdoek aan te schaffen, of er met deze truc voor zorgen dat je handdoeken weer zacht worden! Pak ook regelmatig een schone handdoek, want je handdoek kan door de vochtigheid en warmte namelijk veranderen in een broeiplek voor bacteriën. Er wordt aangeraden om dit na zoveel keer wassen te doen! Dus ook als je handdoek nog fris ruikt kan het al tijd zijn om je handdoek te vervangen. 

4. Zeep in overvloed

Als je onder de douche vandaan stapt ruik je het liefst naar bloemetjes. We hebben de lekkerste zepen en douchegels in de badkamer staan om hier voor te zorgen. Er zitten echter een hoop chemicaliën in zeep en douchegel. Hierdoor kan de pH-waarde van je huid veranderen en is die daardoor minder goed beschermt tegen bacteriën. Gebruik daarom niet té veel zeep en het liefst natuurlijke zeep. Zo bescherm je je huid een stuk beter!

5. Scrub, scrub

Van scrubben krijg je een heerlijk zacht huidje. Ga alleen niet de fout in door het elke dag te doen! Je huid zal hier zelfs door gaan irriteren. Twee keer per week scrubben is meer dan genoeg! Heb je een droge huid? Scrub dan niet vaker dan één keer per week. Zo geef je je huid de tijd om te herstellen tussen scrubbeurten door en blijft je huid heerlijk zacht.

Nóg een reden om niet te warm te douchen

Niemand houdt van een warm wijntje. Met deze handige wijnhouder kan je je wijntje bij je houden onder de douche. En op een warm wijntje zitten we niet te wachten.

Fotocredits
Headerfoto: Sunny Circle Studio

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4068

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven