Huis
Tuin
Video
Badkamer

Douchecabine op maat

De badkamer in Arnhem heeft geen standaard maten. De vloer komt wat hoger door de vloerverwarming en het plafond heeft een schuine wand. Het is daardoor lastig om een kant-en-klare douchecabine te vinden, maar gelukkig kun je die ook op maat bestellen.

Dus dat is wat Evelyn voor Thomas heeft gedaan: ze heeft een maatwerk-douchecabine geregeld bij de bouwmarkt. Deze douchedeur heeft transparant glas en geen profiel, wat een kleine badkamer open en ruimtelijk houdt. De deur heeft instelbare autoclose-scharnieren die ervoor zorgen dat je deur vanzelf sluit. Ook fijn aan deze maatwerkcabines is dat aan de binnenkant van de deur een anti-kalklaag zit. 

Precies op maat

Als je gebruik wilt maken van maatwerk, moet je de maten heel precies opnemen. Natuurlijk moet je de hoogte opmeten, maar ook de breedte van de plek waar de douchedeur- of cabine moet komen. De breedte meet je op op drie plekken: onderaan, in het midden en bovenaan. Het opmeten kan pas gebeuren als het tegelwerk gedaan is. Twijfel je of het meten goed gaat, dan kun je de boel ook op laten meten door een specialist. 

In elkaar zetten

Als je bezig bent met de montage van de douchedeur, moet je de beschermingskapjes om de hoeken laten zitten totdat de deur goed vast zit. Met een imbussleuteltje kun je het nulpunt van de deur heel precies bepalen, door aan de scharniertjes te sleutelen tot het nulpunt goed staat. Voor de scharnieren en handgreep kun je kiezen uit stijlvol hoogglans chroom, een industriële look in RVS-uitstraling, of chique mat zwart. 

ID: 816

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven