Huis
Tuin
Video

Douchen onder een waterval

Badkamer
Een moderne badkamer waar heerlijk in gerelaxt kan worden. Dat was de bedoeling bij de badkamer-maak-over in Rijswijk. Thomas plaatst daarom een goddelijke stortdouche.

Het douchesysteem dat hij plaatst heet Rachel en is verkrijgbaar bij Praxis. Het mooie aan deze stortdouche is dat je 'm op de gewenste hoogte kan bevestigen, wat goed uitkomt als je bijvoorbeeld een lager plafond hebt. Een standaard doucheset past dan niet altijd. 

Wat is een stortdouche?
Bij een stortdouche, ook wel regendouche, is het net alsof je in een warme regenbui of onder een waterval staat. Je staat namelijk recht onder de douchekop, die vaak een brede diameter heeft. Stortdouches zijn er in verschillende designs: je kan bijvoorbeeld kiezen tussen een ronde of vierkante kop. Met een stortdouche verbruik je trouwens meestal wel meer water, omdat de kop zo breed is. Maar bij deze set is dat niet het geval. De kop is namelijk waterbesparend!

De set monteren
Nadat Thomas heeft bepaald hoe hoog hij de douche wil hebben, zet hij hem waterpas. Om hem goed waterpas te krijgen gebruikt Thomas S-koppelingen die hij omwikkelt met teflon-tape. Vervolgens kit hij de randjes dicht, zodat het straks niet gaat lekken en schimmelen. Tot slot sluit hij de rest van de onderdelen aan.

De set heeft naast de grote douchekop ook nog een handdouche, die 3 verschillende standen heeft. En met de rubberen sproeiers in de douchekop is eventuele kalkaanslag makkelijk weg te halen. 

Hier zie je het eindresultaat van de badkamer!

ID: 714

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven