Huis
Tuin
Video

Douchen op maat

Badkamer
De laatste stap in de badkamer van Fleur en Thijs is het plaatsen van de douchecabine. Nu is het Haarlemse huisje van onze kandidaten meer dan 130 jaar geleden gebouwd. Een dikke balk klieft dan ook dwars door de badkamer en nu we de vloer hebben verhoogd in verband met de vloerverwarming, kun je er geen ‘normale’ douchecabine meer plaatsen.

Froukje bezocht daarom vorige week Praxis om een douchecabine op maat te laten maken. Dat kan namelijk gewoon, want ieder huis is nu eenmaal anders!

Een douchecabine is een belangrijk element in je badkamer. Hij zorgt dat de rest van je badkamer droog blijft als je aan het douchen bent, maar hij zorgt er ook voor dat je lekker warm kunt douchen omdat de warmte binnen de cabine blijft. Een douchecabine met glazen wanden geeft een ruimtelijk effect en dat komt in deze badkamer mooi van pas!

Naar binnen

We hebben dus gekozen voor maatwerk. Onze douchecabine heeft twee draaideuren, die zowel naar binnen als naar buiten open kunnen. Heel handig in kleine ruimtes, zoals deze Haarlemse badkamer! Nog meer ruimtebesparing bereik je met een schuifdeur, een optie waar je ook voor kunt kiezen bij maatwerk.

U-profiel

Thomas plaatst de douchecabine door eerst de U-profielen te bevestigen. Door die U-profielen kun je de schermen als het ware in elkaar schuiven. Door dit schuifprincipe kun je ze nog wat afstellen. Bij het installeren gebruiken we RVS-schroeven. Draai deze niet te vast, anders breken ze. Je kunt de douchecabine ook plaatsen zonder douchebak, als je bijvoorbeeld al een mooie vloer hebt gelegd met een draingoot.

ID: 566

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven