Huis
Tuin
Video

Zó maak je je doucheputje makkelijk schoon (zonder chemicaliën!)

Toegegeven, het is hartstikke vervelend om een verstopt doucheputje schoon te maken. Niet meer dan logisch dus dat je naar de vloeibare ontstopper grijpt. Toch raden we aan dat niet te doen!

Probeer het eerst eens op déze manier.

Leidingen

Het doorspoelen van je leidingen met vloeibare ontstopper is namelijk erg schadelijk. Het tast niet alleen de leiding zelf aan, ook het milieu is geen fan.

Gelukkig bestaat er ook nog een alternatief: 

Benodigdheden

  • Schoonmaakhandschoenen
  • Tie-wrap
  • Schaar
  • Witte azijn
  • Baking soda
  • Washandje

Doucheputje schoonmaken met een tie-wrap

Knip in de tie-wrap een aantal inkepingen. Verwijder de deksel van het doucheputje. Doe de handschoenen aan en verwijder de makkelijk te verwijderen rotzooi met de hand. Steek nu de tie-wrap in het doucheputje en beweeg deze heen en weer. Daardoor blijven er een hoop haren in de inkepingen hangen, die je nu makkelijk eruit kan trekken. Blijf dit proces herhalen, totdat er geen rotzooi meer met de tie-wrap mee naar bovenkomt.

Herhalen

Doe nu een flinke scheut baking soda in het doucheputje, gevolgd door 200 ml witte azijn. Bedek het putje een minuut of tien met een washandje, en laat het zo even trekken. Alles wat je nu nog hoeft te doen, is de doucheput schoonspoelen met heet water. Nu kan je doucheputje er weer een tijdje tegenaan!

Nu we het toch over leidingen hebben…
Dit mag je absoluut niet door de toilet spoelen.

Fotocredits
Headerfoto: Alexander_marchant - Instagram 

Bron: PureWow

Christa Koeyvoets
ID: 8044

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven