Huis
Tuin
Video

Een gietvloer in de badkamer: dit zijn de voordelen en de nadelen

Een gietvloer laten leggen in je badkamer is hip en – volgens velen – super handig. Maar wat zijn nu echt de voor- en nadelen van een gietvloer? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Wat is een gietvloer?

First things first. We leggen je even uit wat een gietvloer precies is, dat is wel zo handig! Een gietvloer is een gladde vloer zonder naden die in één keer wordt gegoten. Er bestaan vier verschillende soorten gietvloeren: polyurethaan, epoxy, beton en cement.

Voordelen

Gietvloeren zijn bijna allemaal waterdicht én naadloos, wat vooral in de badkamer ideaal is. De naadloze afwerking zorgt er ook nog eens voor dat er geen voegen zijn om schoon te maken! Naast dat het op de vloer mooi staat is het materiaal ook door te trekken op de muren, dit zorgt voor een tijdloze, strakke uitstraling van de badkamer.

Nadelen

Een betonnen gietvloer wordt in de badkamer niet aangeraden. Dit omdat deze niet helemaal waterdicht is in tegenstelling tot de andere materialen. Daarnaast is een gietvloer een relatief harde ondergrond, je kunt je dus snel bezeren als je uitglijdt of valt. Ook het dragen van schoenen op een gietvloer is af te raden, dit zorgt namelijk snel voor krassen.

Meer lezen?

Fotocredits
Header: Van Wanrooij - Warenhuys

Tekst
Lobke Taal

ID: 3807

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven