Huis
Tuin
Video

Hier moet je op letten als je een greep in de badkamer plaatst

Als je wat ouder wordt, heb je soms wat minder evenwicht en gaat opstaan misschien wat lastiger. Een greep kan hier de oplossing voor zijn, vooral in de badkamer. Je moet volgens AD Wonen wel op een aantal dingen letten als je deze ophangt.

Een greep kan het opstaan en evenwicht behouden een stuk makkelijker maken. Het plaatsen van zo’n greep in de badkamer kan echter erg lastig zijn. Je moet namelijk rekening houden met tegels, leidingen en meer. AD Wonen legt uit: 

De plaatsing

Om de plek van je greep te bepalen, moet je eerst even testen. Laat iemand anders de greep vasthouden en kijk waar je naartoe grijpt als je bijvoorbeeld opstaat van het toilet. Check ook of je hem het liefst horizontaal, verticaal of diagonaal hebt.

Weet waar de leidingen zitten

Als je de greep plaatst, wil je natuurlijk niet in een leiding boren. Zoek deze daarom eerst op met een leidingzoeker. Zo voorkom je lekkage als je gaat boren.

Boor even voor

Door tegels heen boren is niet makkelijk. Je kunt hier het best een keramiekboor voor gebruiken. Deze glijdt namelijk niet uit op gladde tegels. Als je door de tegels heen bent, kun je de klopstand gebruiken. Als je dit eerder doet kan de tegel barsten. Wees alsnog erg voorzichtig bij het boren van tegels. 

Hoe je voorkomt dat tegels barsten? Zo

Plug in de muur

Als het gat is geboord kan de plug erin. Zo blijft de greep straks goed zitten. Als je de plug erin wil slaan met een hamer, moet je wel goed uitkijken voor de tegels. Je kunt er namelijk gemakkelijk een barst in slaan. Om dit te voorkomen kun je er een handdoek opleggen om zachtjes te slaan.

Greep ophangen

Als je al deze stappen hebt doorlopen, kun je gemakkelijk de greep ophangen. Je schroeft hem simpelweg in de gaten die je hebt geboord. Hij blijft zo stevig hangen, ook als je er met je volle gewicht aan hangt.

Julia van Rijn
ID: 8244

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven