Huis
Tuin
Video

Hippe badkamer (deel 2)

Badkamer
In Arnhem wonen Gerard, Calinka en hun kinderen in een heel leuk Pippi-Langkous-huis. De komende jaren willen ze het stulpje stap voor stap opknappen. Als eerst is de badkamer aan de beurt, en daarvoor gaat Thomas zich in het zweet werken.

Vorige week zag je hoe Thomas begon aan de renovatie van de badkamer. Hij sloopte de oude en kapotte zooi eruit, legde een nieuwe vloer en begon met het maken van een enorm badkamermeubel. 

De pot op

Deze week begint Thomas met een essentieel dingetje: het toilet. Hij heeft een pakket meegenomen met daarin een inbouwreservoir, een zwevende toiletpot en allerlei benodigdheden. Allemaal in één doos dus, wel zo makkelijk. Zodra hij de wc in elkaar heeft gezet maakt Thomas de achterwand van de kleine ruimte. Daarvoor gebruikt hij een eikenhouten paneel dat hij op meerdere plekken ondiep inzaagt met een handige kleine cirkelzaag. Zo lijkt het net alsof het meerdere planken naast elkaar zijn, in plaats van één groot vlak. Het hout bouwt Thomas om het inbouwreservoir heen, zodat dat niet meer te zien is. Voor de wc en de spoelknoppen maakt Thomas uitsparingen in het hout. Ook maakt hij een plateautje boven het toilet, zodat de familie daar spulletjes op kan zetten. 

Douchen in stijl 

Thomas plaatst een op maat gemaakte douchecabine, want deze badkamer heeft geen standaard maten. De deur is van transparant glas, wat de ruimte opener en groter doet lijken. De scharnieren en handgrepen zijn chique mat zwart. 

Chique kranen

Ook het badkamermeubel begint vorm te krijgen. Het beton dat Thomas vorige week in de bekisting goot is inmiddels uitgehard, en nu kunnen de waskommen worden geplaatst. De kranen maakt Thomas van rood koper. Hier zie je hoe je zoiets maakt. 

Gewaagde wanden 

Eén van de wanden krijgt een gewaagd blauw kleurtje: indigo. Een ander stuk muur beplakt Thomas met een hip behang. Je zou denken dat behang in een badkamer niet werkt, maar alleen papier behang gaat uitzetten en loslaten als het nat wordt. Vlies- of vinylbehang kan prima tegen vochtigheid. Wel moet je een wand uitkiezen die niet écht nat wordt. Behangen in een badkamer is verder niet zoveel anders dan in een andere ruimte: eerst de muren gladmaken, en dan het behang erop. Poreuze muren moet je eerst voorstrijken. Als je het behang gaat afstrijken, moet je het eerst goed in de hoeken aandrukken met je spatel. Vervolgens snij je het boven je spatel af, zodat je het niet te kort afsnijdt. 

Boevenslot

Thomas is bijna klaar, maar het is natuurlijk zonde van al dat werk - en die mooie ruimte - als inbrekers er makkelijk naar binnen kunnen. Naast de badkamer zit namelijk een plat dak, dus de boeven zouden zo via het raam naar binnen kunnen piepen. Om soortgelijke ellende te voorkomen zet Thomas een beveiligingssysteem op de kozijnen. Daarmee kan je zelfs de ramen op een kier zetten zonder dat je ze van buiten open kan trekken. 

Dit is het geworden...

De badkamer van Calinka, Gerard, Job en Fay is van oude, gedateerde ruimte naar een paradijselijk plekje getransformeerd. De familie is alweer heel wat opgeschoten in hun klushuis! 

.

.

ID: 819

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven