Huis
Tuin
Video

Een houten vloer in de badkamer: zo pak je het aan

Waarschijnlijk heb je hout als badkamer vloer nog nooit als optie gezien. Zonde! Hout laat de ruimte onmiddellijk stralen en voegt warmte toe. En: met de juiste verzorging gaat een houten badkamer vloer jaren mee.

Waterdicht

Om de houten vloer waterdicht te maken, is het belangrijk om de juiste lijm te gebruiken. Deze moet worden geplaatst tussen de tand en groef van de parketstroken. Lijm het parket ook vast op de ondervloer en houd minimaal 11mm ruimte open langs de muur, zodat het hout kan werken. Dicht de uitzetnaden met watervaste siliconenkit. Klikparket lijm je het best met een speciale afdichtingskit.

Oppassen

Een houten vloer kan met de juiste behandeling lang mee. Toch moet je ook voorzichtig zijn, want producten als shampoo en zeep kunnen de beschermlaag van het hout aantasten. Ook heeft de badkamer goede ventilatie nodig, zodat het hout onder minder druk staat.

Nephout

Toch liever geen waterdichte houten vloer? Houd dan de natte en droge zones van de kamer gescheiden. Of plaats lookalike hout, gemaakt van PVC of op tegels gedrukt. Dat ziet er tegenwoordig hartstikke realistisch uit.

Zou jij een houten vloer in de badkamer willen?  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Home Adore
Foto 1: Grohe via Kranik39
Foto 2: Home Adore
Foto 3: Home adore
Foto 4: Planete-Deco

Bron: Homify  

Christa Koeyvoets
ID: 8256

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven