Huis
Tuin
Video

Inloopcabine plaatsen

Badkamer
In een comfortabele badkamer is het natuurlijk niet de bedoeling dat je na het douchen natte sokken oploopt. Ook bij de familie Procé staat de douche maar al te vaak aan, dus plaatst Thomas in hun nieuwe badkamer een douchecabine tegen al dat spetterende water-geweld.

Een douchecabine is een belangrijk element in de badkamer. Het zorgt er niet alleen voor dat je badkamer droog blijft, maar houd tijdens het douchen ook de hitte vast. De meeste badkamers zijn niet heel groot en dan is transparant glas een mooie uitkomst: dat werkt stukken ruimtelijker.

Voor iedere badkamer is er een geschikte douchecabine te vinden. Zo heb je een vierkante douchecabine, een kwart ronde douchecabine of, in dit geval, een inloopcabine! Aan de veiligheid is gedacht; de wand bestaat namelijk uit veiligheidsglas. Om spatten te verminderen, combineert hij de inloop douchewand met een verkorte zijwand. En geloof het of niet, ook dit wandje helpt nog wat extra om de warmte langer vast te houden.

Benodigdheden

  • Inloop douchewand met verkorte zijwand 
  • Waterpas
  • Boormachine
  • Schroeven en pluggen
  • Voegkit

Werkwijze

Stap 1
Lees de verpakking van de douchewand goed door, hierop zijn de afmetingen te vinden waar je de gaten moet aftekenen. Teken de punten af. Dit is één van de belangrijkste stappen in dit rijtje dus neem hier de tijd voor, aan een paar extra gaten heb je natuurlijk niks.

Stap 2
De tweede stap is het boren van de gaten. Schroeven in een tegel is steviger dan in een voeg. Gebruik eventueel een stukje schilderstape om te voorkomen dat je boortje wegglijdt op een gladde tegel. Hiernaast is het van belang dat de klopstand op de boormachine absoluut niet gebruikt wordt als je in de tegel gaat boren. Hiermee maak je je tegel namelijk kapot en ben je nog verder van huis. Gebruik een nieuw steenboortje om de gaten te maken.

Stap 3
In de gaten kun je nu pluggen stoppen. De glazen douchewand plaats je in het U-profiel, dus die moet je nu als eerste aan de muur schroeven. Dit profiel is verstelbaar, ideaal voor muren die niet helemaal haaks zijn. Gebruik de waterpas om te bepalen of het U-profiel recht op de muur staat. Als je dit gedaan hebt, kun je hem vastschroeven. Nu kun je de glazen douchewand in het profiel plaatsen. 

Stap 4
De volgende stap is het plaatsen van de verkorte zijwand. Breng eerst het rubber aan op de glazen douchewand en schuif vervolgens de zijwand hier overheen. Om het makkelijk te laten glijden, smeert Thomas het rubber in met zeep. 

Stap 5
Plaats het chromen profiel aan de bovenkant van het lange scherm. En bevestig deze aan de wand.

Stap 6
Als laatste stap moeten je onderkant van de inloopcabine afkitten. Dit doe je niet alleen om de raden waterdicht te maken, maar ook om de wanden te fixeren. Gebruik een transparante siliconenkit waarmee je aan de buitenkant van de cabine werkt. Je werkt de kit af met water en zeep. Het stappenplan moet met zorg en geduld opgevolgd worden. Neem dus je tijd, dan komt het helemaal goed! 

ID: 294

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven