Huis
Tuin
Video

Klein maar fijn

Badkamer
Thijs en Fleur wonen samen in hartje Haarlem in hun minipaleisje van 56 vierkante meter. Da’s niet veel, maar het huisje stamt dan ook uit 1885. Als hun onderkomen al zo klein is, dan kun je wel raden hoe groot hun badkamer is! En die is goed volgepropt met een douche, toilet, wasmachine en cv-ketel. Aan ons de taak deze piepkleine badkamer goed in te delen en weer helemaal van deze tijd te maken.

De woonkamer en keuken bevinden zich op de eerste verdieping, de slaapkamer en badkamer op de zolder. Omdat het huis zo klein is, hebben de twee vrijwel alles op maat moeten laten maken. De kleinschaligheid geeft het huis wel charme. Lekker knus! Echt handig is het jonge stel niet, maar… Thomas is dat wel!

Stoer, rustiek en modern.

Topontwerper James van der Velden wordt ingevlogen om de badkamer aan een grondige inspectie te onderwerpen. Hij is gespecialiseerd in oude en nieuwe stijlen in elkaar te laten overvloeien. Hij wil rust creëren. Dat doet hij door de wasmachine en de cv-ketel weg te werken en de douche te vergroten. Er komt vloerverwarming in de douche, waardoor de vloer een stukje omhoog zal komen, maar datzelfde doen we met het plafond. Tenslotte komt er een extra raam in de badkamer, voor meer lucht, licht én ruimte.

Waterdichte douche

Thomas heeft de voorzetwandjes voor de douche geplaatst. Nu is het zaak deze wanden goed waterdicht te maken. Thomas laat zien hoe je de wanden beschermt tegen al dat water. Ga maar eens na, hoeveel water je douchemuren te verduren krijgen tijdens een gemiddelde badderbeurt. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat!

Dwars erdoorheen!

Thomas is lekker bezig met het betegelen van de Haarlemse badkamer. Wie dat wel eens heeft gedaan of van plan is te gaan doen, weet dat dat niet altijd even gemakkelijk is. In een badkamer zitten namelijk veel leidingen en andere aansluitpunten. Daar kun je omheen tegelen, maar in de meeste gevallen zul je de tegels moeten zagen.

Omdat tegels niet het makkelijkste materiaal zijn om een hoekje uit te halen, gebruikt Thomas de Worx Worxsaw WX427 handcirkelzaag. Lees hier meer over dit slimme gereedschap!

Warme voetjes!

Het is zo eenvoudig aan te brengen en in verhouding hebben eigenlijk heel weinig mensen het in hun badkamer: vloerverwarming. Dat kan eigenlijk echt niet ontbreken in de badkamer van Fleur en Thijs. Het is dé aanvulling om hun badkamerparadijsje te voltooien.

Want zoals voor zoveel dingen geldt: je weet pas wat je gemist hebt, als het er is. Zeker op een koude winterdag, als de stoom van je douchebeurt is opgetrokken, kan het voor je gevoel vriezen in de badkamer. Je tenen raken de koude grond en weg is je behaaglijke gevoel. Als die vloer zo’n 24 graden is, maakt dat een wereld van verschil.

De elektrische vloerverwarming die Thomas in de Haarlemse badkamer legt, is gewoon verkrijgbaar bij Praxis. Hij is er in drie maten, dus er is er altijd één die onder jouw badkamervloer past. De vloerverwarmingsmat kun je gewoon over een bestaande tegelvloer of op een al aangebrachte afwerkvloer installeren. De mat is zo’n vier millimeter dun en kan in een lijmlaag van normale dikte worden meegenomen, zonder dat slopen of uitfrezen nodig is. De mat ligt vrijwel direct onder de tegelvloer. Daardoor is je badkamervloer in no-time lekker warm! Lees hier hoe je zelf deze vloerverwarming installeert!

Volgende week…

…lees je hier op de site en zie je in onze uitzending het eindresultaat!

ID: 559

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven