Huis
Tuin
Video

5 tips om je kleine badkamer zo groot mogelijk te laten lijken

Niet iedereen is gezegend met een luxe, grote badkamer. Maar een kleine badkamer kan ook heel ruim aanvoelen. Met deze 5 tips creëer je namelijk je grote droombadkamer op een klein oppervlak.

1. Gebruik glas

Door glas te gebruiken in plaats van muren of gordijnen creëer je een open effect. Hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter. Kies bijvoorbeeld voor matglas voor de douchecabine. Hierdoor heb je alsnog de lichtinval en het ruimtelijke gevoel, maar ook voldoende privacy. Bouw daarnaast een schuifdeur in voor meer ruimte.

2. Ga voor zwevende meubels

De meeste badkamers hebben meubels die op de grond staan, maar wist je dat zwevende meubels je ruimte een stuk groter laat lijken? Ga dus voor een zwevend toilet en een zwevende wastafel. Daarnaast maakt het het schoonmaken ook nog eens een stuk makkelijker. Handig!

3. Kies lichte kleuren

Een donkere badkamer is prachtig, maar het laat de ruimte wel gelijk een stuk kleiner lijken. Kies daarom voor lichte kleuren. Maak de muren bijvoorbeeld wit voor een ruimtelijk gevoel, maar kies een kleuraccent voor warmte. Ga ook voor grote tegels, in plaats van kleine. Dit zorgt voor een rustiger en daarom ruimtelijker effect.

4. Hang een grote spiegel op

Het is geen geheim meer dat spiegels een ruimte groter doen lijken, zo ook in de badkamer. Hang dus een lekker grote spiegel op boven de wastafel. Extra tip: kies voor een variant met een kastje erachter. Zo creëer je toch net wat meer opbergruimte.

5. Een douche of een bad?

Een bad is natuurlijk de ultieme luxe in een badkamer. Toch past het helaas niet altijd. Een douche (in glazen douchecabine!) is daarom de beste optie. Kan je toch niet zonder een bad? Ga dan voor de combinatie en kies een bad met grote bodemmaat.

Julia van Rijn
ID: 8993

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven