Huis
Tuin
Video

Waarom het juist goed is als de lichtknop van de badkamer aan de buitenkant zit

Het lijkt misschien onhandig, maar het is een heel goed teken wanneer de lichtschakelaar van de badkamer niet in de badkamer zelf, maar net buiten de deur zit.

Ben je ooit weleens een badkamer binnengelopen waarbij je de lichtknop niet kon vinden? En kwam je er toen na lang zoeken achter dat ‘ie aan de buitenkant zat? Je bent niet de enige. Maar daar is een hele goede reden voor.

Stroom

Het lijkt misschien logischer om de schakelaar in de kamer zelf te hebben, maar het is echt beter wanneer de lichtschakelaar buiten de deur zit. Want door al die stomende douches en spetterende gootstenen, heeft de badkamer nogal wat te verduren. Bij lichtschakelaars loopt er een elektrische stroomdraad onder de schakelaar en in combinatie met water kan dat best gevaarlijk zijn.

Veiligheid

Het is tegenwoordig verplicht dat lichtschakelaars waterdicht zijn, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Bovendien kan er altijd wel wat fout gaan, dus mochten je handen bijvoorbeeld nog vochtig zijn bij het contact met een stroomdraad, kan dit je eigen veiligheid in gevaar brengen. Je kunt dan een elektrische schok krijgen. De kans dat je een schok krijgt, is erg klein. Er worden bij de nieuwste schakelaars genoeg veiligheidsmaatregelen genomen om dit te voorkomen. Zo is het verplicht om de lichtknop minstens 60 centimeter van de badkuip te plaatsen. Toch blijft het bij de verouderde lichtknoppen nog wel goed oppassen.

Buitenkant

Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan je de lichtknop dus het beste aan de buitenkant van de kamer laten installeren. Mocht je de volgende keer weer eens het licht niet kunnen vinden als je een badkamer of toilet inloopt, dan weet je dus dat dat speciaal is gedaan voor jouw veiligheid.

Badkamer inrichten

De badkamer is vaak niet de grootste ruimte van het huis. Het kan daarom best een uitdaging zijn om deze ruimte optimaal te benutten. Dit zijn vijf tips zodat jij je kleine badkamer slim kunt inrichten.

Fotocredits 
Headerfoto: Steve Johnson – Pexels

Tekst 
Demi Schoenmakers  

Bron: Reader’s Digest

ID: 4550

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven