Huis
Tuin
Video

Door dit trucje weet je precies hoe lang je je handen moet wassen

Dat je je handen meerdere keren per dag hoort te wassen, weten én doen we hopelijk allemaal. Maar doen we het ook allemaal wel lang genoeg? Om te weten hoe lang je je handen het beste kunt wassen is daar deze tip voor bedacht.

En over welk liedje hebben we het dan…?

Happy Birthday

Jawel, dankzij deze tip is het elke dag feest want er wordt geadviseerd ‘Happy Birthday’ -in je hoofd of hardop, wat je zelf wil- te zingen. Volgens Gina Radford, die op het gebied van gezondheid een belangrijke adviesfunctie heeft binnen de Britse overheid, wassen veel mensen hun handen veel te kort.

Er wordt namelijk geadviseerd om je handen 45 seconden, mét zeep te wassen. Geen zin om de stopwatch erbij te pakken? Volg dan Gina Radfords tip op: Was je handen net zo lang als het duurt om twee keer het eerste couplet van ‘Happy Birthday’ te zingen, óf één keer het eerste couplet van ‘God Save The Queen’, maar die ken je hoogstwaarschijnlijk niet uit je hoofd. Ben je daar klaar mee? Dan weet je zeker dat je je handen lang genoeg hebt gewassen en dat ze als het goed is echt schoon zijn.

Dus, ga jij voortaan zo je handen wassen?
“Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday Dear (...)
Happy Birthday to You.” x2

Heb je een lekkende kraan?

Zo repareer je ‘m makkelijk zelf! (Ja, echt waar!)

Fotocredits
Headerfoto: Burst - Pexels

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: IOL  + The Sun  

ID: 4379

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven