Huis
Tuin
Video

Maak je eigen handdoekenrek

Badkamer
Een grote ergernis van velen: rondslingerende handdoeken in de badkamer. Met een handdoekenrek heb je daar geen last meer van. Maak er zelf eentje en geniet van een nette badkamer!

Naast dat een handdoekenrek praktisch is, is het ook een stijlvolle toevoeging in de badkamer. Het handdoekenrekje in de badkamer van de familie Procé hangt tussen twee wastafels en biedt ruimte voor minstens drie handdoeken. Wil je hem zelf ook maken? Hieronder lees je hoe!

Benodigdheden

  • Hardhouten balkjes
  • Houtlijm
  • Houtklemmen
  • Witte verf

Werkwijze

Stap 1
Het handdoekenrekje maak je van hardhouten balkjes. Bekijk bovenstaande afbeeldingen voor het ontwerp. Zaag als eerste de balkjes op maat. Het handdoekenrekje komt tussen twee wastafels te hangen en is 42,8 cm lang en 26 cm breed. Deze afmetingen hoef je niet aan te houden, bepaal zelf hoe groot je het handdoekenrekje wilt maken.

Stap 2
De volgende stap is het schilderen van de balkjes. Maar voordat je daarmee aan de slag kunt, moet je de balkjes eerst even goed schuren. Voor het handdoekenrekje is witte hoogglans verf gebruikt, maar je kunt het rekje natuurlijk in iedere gewenste kleur schilderen.  

Stap 3
De balkjes monteer je aan elkaar door middel van houtlijm. Gebruik lijmklemmen om de te lijmen delen tegen elkaar te houden. Laat het goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 4
Nu kun je het handdoekenrekje tussen de twee wastafels monteren. De voorkant van het handdoekenrekje is aan de binnenkant van beide wastafels vastgeschroefd. De achterkant van het handdoekenrekje leunt op een latje die aan de muur is bevestigd. Succes! 

ID: 295

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven