Huis
Tuin
Video

Minimalistisch douchescherm

Badkamer
Wat in de rustgevende vrouwenbadkamer in Rijswijk niet mag ontbreken, is een heerlijke douche. Thomas plaatst daarom een inloopdouche met een modern douchescherm. Wat voor scherm is dit precies? En hoe plaats je 'm?

Het scherm komt uit de I Am-serie van Get Wet by Sealskin en is verkrijgbaar bij Praxis. De versie van Thomas is een meter breed, maar maatwerk is ook mogelijk. De breedte en lengte kan je dus zelf kiezen, wat bijvoorbeeld heel handig is als je plafond een beetje schuin afloopt. 

Doordat je nergens profielen of afdichtstrips ziet, oogt het scherm heel minimalistisch. En dat maakt de badkamer weer extra ruimtelijk. 

Hoe plaats je het scherm?
Voordat je gaat monteren, is het belangrijk dat je checkt of het scherm past in het gat waar 'ie moet komen. Is alles in orde? Dan kan je verder. 

Stap 1
Plaats de scharnieren op de deur. 

Stap 2
Plaats het oranje blokje onder de deur en zet de deur op de plek waar je 'm wil hebben. Nu kan je op de grond aftekenen waar de gaten voor je scharnier moeten komen. 

Stap 3
Nadat je de gaten voor je scharnier hebt geboord, plaats je de deur terug en zet je 'm vast. 

Stap 4
Eventueel kan je 'm nog afstellen zodat hij precies goed staat. Bevestig het handvat, en klaar!

Handig gemaakt
De scharnieren zijn verkrijgbaar in chroom en rvs. Het zijn zogeheten autoclose scharnieren, wat betekent dat de deur altijd vanzelf weer in zijn nulpunt valt. Dat nulpunt kan je trouwens zelf instellen, door de scharnieren te verstellen. 

Het douchescherm zelf bestaat uit veiligheidsglas van 8 cm dik. De binnenkant is heel handig gemaakt: daar zit een speciale coating op, waardoor zeep en water er gewoon afspoelt en er geen kalk ontstaat. 

Modellen
De I Am douchecabine is er in verschillende soorten, zoals je hieronder ziet. In de badkamer in Rijswiijk plaatst Thomas de swingdeur. 

Hier zie je het eindresultaat van de badkamer!

ID: 713

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven