Huis
Tuin
Video
Make-overs

Modern-Oosterse badkamer: ontwerp

Thomas is in het Brabantse Den Bosch, en nee, dit keer niet om Bossche bollen te eten. De badkamer van Jan en Noortje is behoorlijk gedateerd. Daarom gaat Thomas de ruimte een opfrisbeurtje geven, en wel in Modern-Oosterse stijl.

 In dit artikel laten we zien hoe Thomas begon aan de Modern-Oosterse badkamer. We nemen je mee in het proces, lichten een tipje van de sluier op en in het artikel van volgende week zie je het eindresultaat.

Hoe het was

 De badkamer is 50 jaar geleden aangelegd in Engelse stijl, maar anno 2017 is deze niet meer heel modern te noemen. Onder het mom van: foto’s zeggen meer dan woorden, hieronder wat foto’s van de oude badkamer.

Het ontwerp

 Omdat de huidige indeling eigenlijk gewoon het meest praktisch is, blijft deze hoe die is. Maar dat is dan ook het enige wat blijft bestaan. Er komen groene tegeltjes op de wand, een handig nisje, een heerlijk ligbad en een hele bijzondere radiator. Hierdoor wordt de badkamer een soort Marokkaans badhuis, maar dan in een modern jasje.

De klussen

Slopen

 Voordat Thomas kan beginnen aan de nieuwe badkamer, moet eerst alles gestript worden. Mocht je zelf nou ook je oude badkamer er uit willen slopen, vergeet dan niet eerst het water en stroom af te sluiten. Plak ook alles goed af, want het wordt een zooitje. Als alles er uit is, kan Thomas met een schone lei beginnen.

Vloertje

 Als het nieuwe bad geplaatst is, het nisje gebouwd is en de leidingen verlegd zijn, gaat Thomas aan de slag met de vloer. Hier plaatst hij eerst een krimpnetje: daar aard je de vloer mee en dit is verplicht in een badkamer.

Aan het krimpnetje maakt Thomas de vloerverwarmingsbuizen vast. Dit doet hij in een slakkenhuisvorm om zo de warmte evenredig te verdelen. Bij het leggen van vloerverwarming is het heel belangrijk dat er een retour-terugloopventiel geplaatst wordt en dat de leiding niet meer terug gaat naar de CV-leiding. Anders wordt de vloer te warm en kan hij openbreken.

Over het krimpnetje komt een zandcementvloer. Belangrijk hier is om te beginnen bij de goot en daarna pas de rest van de ruimte. Hierna plaatst Thomas de tegels.

Bijzondere radiator

De vloerverwarming kan met gemak de hele ruimte verwarmen, maar toch is het wel fijn als je ergens je handdoeken op kan hangen. Hier maakt Thomas zelf een hele bijzondere designradiator voor. Lees hier hoe je deze zelf ook kunt maken. 

Volgende week maakt Thomas de badkamer af, en zie je het eindresultaat!

ID: 2241

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven