Huis
Tuin
Video

5 dingen die je nooit in de douche moet bewaren

Staat jouw doucherekje ook zo vol? Wie weet kan die een stuk leger. Deze dingen mag je namelijk niet in de douche bewaren!

1. Losse zeep

Gebruik je graag een heerlijk ruikend los zeepje onder de douche? Bewaar hem dan na het douchen op een droge plek! Als je dat niet doet blijft het zeepje vochtig en is die erg gevoelig voor bacteriën en ziektekiemen.

2. Je tandenborstel

Lekker makkelijk, je tanden poetsen terwijl je onder de douche staat. Ja, lekker efficiënt maar laat hem daar niet liggen! Je tandenborstel blijft hier namelijk erg vochtig en warm wat een broedplek kan worden voor bacteriën. Bewaar je tandenborstel liever op een droge plek als je je mond niet schoon wilt maken met bacteriën

3. Gezichtsreiniger

Het bewaren van een gezichtsreiniger is op zich niet slecht. Maar je gezicht schoonmaken onder de douche is niet zo goed voor je. Het hete water kan je huid namelijk uitdrogen. Je kunt je gezicht beter wassen in de wastafel met lauwwarm water! Of je moet graag douchen in lauwwarm water, dan is er niks aan de hand.

4. Je scheermesje

Handig toch, een scheermesje in de douche? Zo heb je hem altijd bij de hand als je aan het douchen bent. Toch is dit geen goed idee voor de kwaliteit van je mesje. Je mesje kan hier namelijk door gaan roesten en bot worden.

Is je mesje bot of zie je roest? Dan is het tijd om hem te vervangen of deze truc toe te passen! 

5. Producten met olie

Hoe lekker ze ook ruiken, ze zijn niet zo veilig. Er blijft vaak een olieachtig laagje op de vloer over nadat je hem hebt gebruikt. Hier kun je heel lelijk over uitglijden. Dit kun je dus beter maar niet gebruiken onder de douche. 

Uit de badkamer

Nu je weet wat je beter niet in de douche moet bewaren is het misschien ook handig om te weten welke vijf dingen je beter niet in de badkamer kunt bewaren.

Fotocredits
Headerfoto: Grånyanser

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4078

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven