Huis
Tuin
Video

6 tips voor meer opbergruimte in een kleine badkamer

Kleine badkamers zijn hartstikke knus, maar niet heel praktisch. Zo is het al helemaal lastig om al je spullen kwijt te kunnen zonder dat het een rommeltje wordt. Met deze 6 tips is dat een eitje.

Omdat de badkamer de ruimte is waar je jezelf schoonmaakt, is het alleen maar logisch dat deze plek zelf ook netjes en schoon is (of hoort te zijn). Dat betekent dus geen rommel of rondslingerende spullen. Met deze zes tips kun je alles netjes een plekje geven.

1. Zuignappen

De meeste badkamers hebben tegels op de muur. Hier kun je heel handig zuignappen aan bevestigen. Er bestaan allerlei handige producten met zuignappen, denk aan bakjes, haakjes, rekjes et cetera. Hang bijvoorbeeld een tandenborstelhouder met een zuignap aan de muur voor meer ruimte op de wastafel. Zo benut je ook de muurruimte waar je anders niks mee zou doen.

2. Onder de wastafel

De ruimte onder de wastafel is vaak een loze ruimte. Door de buizen kun je er moeilijk wat neerzetten. Gelukkig zijn daar speciale kasten die perfect onder de wastafel passen. Hier kun je bijvoorbeeld handdoeken en washandjes kwijt. Ook is er soms zelf ruimte brij onder deze kast. Hier kun je bijvoorbeeld een verpakking toiletpapier kwijt of iets dergelijks.

3. Ladder

We hebben het al eerder gehad over hoe leuk en handig een decoratieve ladder is in huis. Vooral in de badkamer is deze multifunctioneel. Je kunt er handdoeken aan hangen, maar ook kleine mandjes. Een ladder zet je tegen de muur, dus hij neemt ook weinig ruimte in beslag.

4. Creatief met toiletpapier

Als je een kleine badkamer hebt, kun je beter geen ruimte verspillen met een toiletrolstandaard. In plaats daarvan kun je de rollen veel slimmer opbergen. Zet ze bijvoorbeeld in een mandje op de wc. Je kunt ze natuurlijk ook in een mandje aan de eerder genoemde ladder leggen.

5. Extra stang

Heb je een douchegordijn hangen? Hang er dan nog zo’n douchegordijnstang naast voor wat extra opbergruimte. Hier kun je dan met een haakje wat spullen aan ophangen. Je kunt bijvoorbeeld je douchespons hieraan hangen, of een bakje waar je je shampoos en dergelijke in kwijt kunt.

6. Magneten

Magneten aan de muur zijn handig voor kleinere, magnetische items. Denk aan haarspeldjes, pincetten, schaartjes etcetera. Doordat je het aan de muur hangt kun je ze niet kwijtraken en ze nemen minder ruimte in beslag dan wanneer je ze in een bakje bewaart.

Make-up kan ook veel rommel veroorzaken in je badkamer. Al die kleine producten die overal rondslingeren... Super onhandig. Met deze tips kun je je make-upproducten wel netjes opbergen. 

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin
Foto 1: Charles Deluvio - Unsplash 

Julia van Rijn
ID: 7856

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven