Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je douchegordijn altijd aan je lichaam plakt (en zo voorkom je het)

Sta je net lekker ontspannen onder de douche, plakt het douchegordijn opeens aan je hele lichaam vast. Getsie! Wij zochten uit hoe een plakkend douchegordijn ontstaat en -misschien nog wel belangrijker- we vertellen je ook meteen hoe je het voorkomt.

Temperatuur

Natuurlijk is het geen wereldramp, maar prettig is het zeker ook niet wanneer dat koude douchegordijn steeds opnieuw tegen je aanplakt. Veel mensen denken dat dit probleem ontstaat door het warme water, dat het douchegordijn als het ware aantrekt. Maar: dat blijkt niet het geval.

Mini

De echte oorzaak is best complex. Het water uit de douchekop creëert een soort mini-orkaan: de lucht in de douche gaat roteren, waardoor het douchegordijn naar binnen wordt getrokken. Als jouw douchegordijn licht is of de druk van de waterstraal erg hard, kan het zijn dat je iedere paar minuten opeens omhuld bent met het douchegordijn dat naar binnen gezogen wordt.

Voorkomen

Een plakkend douchegordijn is vervelend, maar daar kun je gemakkelijk iets aan doen. Je kan bijvoorbeeld kleine gewichtjes, zoals steentjes, in de rand van het gordijn naaien. Nog makkelijker: koop een nieuw, verzwaard douchegordijn. Ook magneetjes of klemmen die je aan de muur en de rand van het gordijn bevestigt, halen veel uit. Hier kun je ze onder andere krijgen.

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Yann Maignan - Unsplash
Foto 1: Andthentheywentwild - Instagram

Bron: Apartment Therapy

Christa Koeyvoets
ID: 8149

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven