Huis
Tuin
Video

Zo voorkom je schimmel in de badkamer

Schimmel in je badkamer: super vervelend, én een beetje vies. Hardnekkige schimmel is lastig te verwijderen. Het is daarom beter om deze schimmel te voorkomen. Maar hoe dan?

Oorzaak kennen

Ken de oorzaak. Het is logisch dat na een lange douche de badkamer vol vocht zit. Dit zou je vaak ook zien doordat de spiegel is aangeslagen. Maar wist je ook dat er veel vocht ontstaat door een draaiende wasmachine op je badkamer? Het is dus belangrijk om na het draaien van een wasje ook te denken aan het voorkomen van schimmelvorming.

Goed onderhouden

Als je weet wat de oorzaken zijn, kun je gaan beginnen met het voorkomen van de schimmel. Voorkom schimmel door je badkamer goed te onderhouden. Beschadigde voegen of tegels in je badkamer? Onderneem dan actie en zorg dat deze zo snel mogelijk worden gemaakt. Deze plekjes zijn namelijk de perfecte woonplaats voor schimmels. En die wil je liever niet in je huis hebben wonen.

Goede ventilatie

Zorg daarnaast voor een goede ventilatie in je badkamer. Je kunt ventileren door een raam open te zetten, maar je kunt ook kiezen voor een plafondventilator. Het is bij dit tweede wel belangrijk om ‘m regelmatig even schoon te maken, zodat er een goede luchtdoorstroming is in je badkamer.

Opwarmen

Je krijgt ook minder schimmel door een simpel trucje: draai je verwarming iets voordat je gaat douchen open. Opgewarmde muren zorgen ervoor dat de waterdamp op je muren minder snel gaat condenseren. Zo ontstaan er minder snel schimmelplekken, én zo heb je het lekker warm als je uit de douche komt. Vergeet niet na het douchen de verwarming weer wat lager te zetten om energie te besparen. Meer tips over hoe je geld bespaart op je energierekening maar het toch warm hebt, vind je hier.  

Fotocredits
Headerfoto: DanWatson -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3638

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven