Huis
Tuin
Video
Badkamer

Speelse en moderne badkamer

Aan Thomas de taak om een ouderwetse badkamer om te toveren tot iets nieuws! Mark en Jennifer zullen zeker geen koude douche krijgen! De ruimte wordt omgetoverd tot een speelse en moderne badkamer.

Thomas steekt de oude badkamer van Mark en Jennifer in een nieuw jasje. Het stel vindt de badkamer erg ouderwets, oubollig en sterk toe aan verandering. Ook laten de tegels los. Mark en Jennifer willen graag een speelse en moderne badkamer terugzien bij de onthulling. Thomas gaat aan de slag!

Slopen
Als eerste wordt de hele badkamer leeggehaald. Het sanitair wordt eruit gesloopt en met een hakhamer worden de tegels van de muur getikt. Als ook de vloer eruit gehakt is, is het tijd voor de opbouw.

Na slopen komt bouwen
Thomas heeft een voorzetwandje geplaatst met twee nisjes. De ene komt boven het toilet en de ander in de douchecabine. Aan het plafond zijn raggels geplaatst en twee muren zijn voorbewerkt met tegellijm.

Badkamermeubel
Vervolgens gaat Thomas aan de slag met het maken van een badkamermeubel. Van watervast verlijmt multiplex maakt hij het frame voor het meubel. Later mogen Mark en Jennifer het meubel afgronden en -lakken.

Stucen
Dan zijn de muren aan de beurt! Thomas gaat de wanden stucen met cementgebonden mortel. Eerst mengt hij de mortel op kleur. Mortel wordt altijd aangebracht op steenachtige ondergronden. Omdat de badkamer een gipsmuur heeft, zijn de wanden eerst voorgekamd met een cementgebonden tegellijm. Doe je dat niet, dan valt de mrotel na een tijd gewoon weer naar beneden. De mortel moet een centimeter dik aangebracht worden op de muur. Thomas doet dit in twee keer. De eerste laag van vijf millimeter wordt ook wel de vertinlaag genoemd. Als deze genoeg gedroogd is, wordt de tweede laag van vijf millimeter aangebracht. Dan kan Thomas de muur afreien. Let op dat je de vlakke kant van je rei gebruikt! Nu de muur vlak is, maakt Thomas hem glad met een schuurbord. Met een houten plankje draait hij rondjes op de wand en schuurt hij de muur dicht.

De douche
Vervolgens pakt Thomas de doucheafvoer aan. Hij plaatst een chique douchedrain. Nadat de vloer getegeld is en de wanden klaar zijn, wordt de douchecabine geïnstalleerd. De moderne en transparante inloopdouche met schuifdeur zorgt voor een open en ruimtelijk beeld.

Warme voetjes
Ook plaatst Thomas vloerverwarming in de badkamer. Met flexibele leidingen op een aardnet maakt hij een slakkehuis. Mark en Jennifer kunnen straks genieten van warme voeten als ze uit de douche stappen!

Tegelen
De achterwand van we douche, de nisjes en de vloer worden betegeld met een grote steen van 60 bij 30 centimeter. Voor de zijwand is er gekozen voor matjes met kiezelstenen.

Opbergruimte
Klusvrouw Noortje gaat hard aan de slag met de apothekerskast. Deze kast verdwijnt in de muur en heeft ontzettend veel opbergruimte. Handig!

Puntjes op de i en opleveren maar! 

Als de badkamer bijna klaar is, plaatst Thomas een hangend toilet met ronde pot. Een werkbeschrijving van hoe je een hangend toilet monteert? Kijk hier. Ook wordt de spiegel, de wastafel en de nieuwe verwarming geplaatst. De verlichting wordt geïnstalleerd en ontwerpster Odette Visser brengt de finishing touch aan met de styling. Dan is het tijd voor Mark en Jenniger om hun nieuwe badkamer te bewonderen. Er is niks meer over van de aanvankelijk ouderwetse ruimte. De badkamer is nu modern en sfeervol!

ID: 67

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven