Huis
Tuin
Video

Stoer of strak: badkamermeubels

Badkamer
Een strak en stijlvol badkamermeubel, waarbij twee dames zich makkelijk tegelijk kunnen opmaken. Daar zorgde Thomas voor in de badkamer in Rijswijk! Hier lees je meer over dit megahandige meubel.

Het meubel komt uit de Tiger-serie van Praxis. Dat zijn kant-en-klare meubels, dus die hoef je niet zelf meer in elkaar te zetten. Je hoeft ze alleen nog op te hangen en de leidingen aan te sluiten. Er zijn verschillende meubels, spiegels, wasbakken en onderdelen als kranen. Naast een onderkast, waar de wastafel op komt, zijn er ook kolomkasten. Die zorgen voor extra opbergruimte. Én wat ook heel handig is, is dat bij al deze kasten de deurtjes standaard soft-close-scharnieren hebben. Dat scheelt een hoop lawaai! 

 Je kan kiezen uit drie verschillende ontwerpen:

- Boston
Dit model is er in twee stijlen: Simply Nordic design (hout) en Modern Atmospheric (wit), en ziet er stoer maar ook elegant uit. 

- Loft
Hierbij kan je kiezen uit 3 houtkleuren voor de onder- en kolomkasten: chalet eiken, licht eiken en walnoot. De kasten zien er niet alleen 'houtig' uit, ze hebben ook nog eens een nerf, dus dat voelt heel natuurlijk. Daar zijn dan ook weer bijpassende wastafels voor, in mat wit, hoogglans wit en zwart. 

- Studio
Ook dit model kan je in allerlei kleuren krijgen, en ook hier kan je kiezen voor dat natuurlijke houtdecor. Er zijn drie verschillende soorten greepjes voor de deuren. 

- Frames
Dit is misschien wel het stoerste model van de Tiger badkamermeubels; tijdloos design gecombineerd met de warme uitstraling van eiken. 

- Items 
Als je van strakke meubels houdt, moet je bij dit model zijn. Het meubel is er in wit, hoogglans wit, hoogglans zwart of eiken. Oh, en de deurtjes en lades zijn greeploos, past dus heel goed bij dat strakke design. 

Het meubel dat Thomas gebruikte
In aflevering 7 zie je dat Thomas ook een badkamermeubel van Tiger plaatst. Hij gebruikt hiervoor 2 losse badkameronderkasten van 70 centimeter breed, die hij aan de muur bevestigt. Tussen de twee meubels zit 10 cm ruimte. 

Voor meer eenheid verbindt Thomas de twee meubels, en zo maakt hij er één groot meubel van. Hoe hij dat doet? Hij zaagt een eiken meubelpaneel op maat, en dat doet hij in verstek (zie de foto's hieronder). Daardoor vouwt hij de randen als het ware om en plakt hij ze vast met houtlijm. Je kan zelf bepalen hoe breed je die rand maakt. Door de randen lijkt het blad van het meubel heel dik, terwijl eigenlijk alleen de randen zo dik zijn. 

Hetzelfde doet Thomas met de zwartgeverfde plankjes die tussen hij tussen de twee meubels bevestigt. Hij bevestigt ook een lat in het midden, voor extra versteviging.  

Tot slot zaagt Thomas gaten, waar straks de leidingen van de wastafel doorheen kunnen. 

ID: 708

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven