Huis
Tuin
Video

3 tips om de badkamerspiegel schoon te maken met natuurlijke producten

Wat is fijner dan een glanzende spiegel in de badkamer? Het kan heel gemakkelijk met een aantal producten die je vaak al in huis hebt liggen! Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Een citroen

When life gives you lemon... gebruik je het om schoon te maken! Citroensap is een goed ontsmettingsmiddel en zorgt ook nog eens voor een lekkere geur! Meng het sap van de citroen met een beetje water in een plantenspuit en de spiegel glimt weer helemaal als nieuw! Probeer alleen niet te veel in een keer te maken, het kan namelijk na een paar weken bederven en dat ruikt natuurlijk niet erg lekker meer!

3 milieuvriendelijke alternatieven voor bleek of chloor
Huishouden

Azijn

Azijn is een wondermiddel voor veel schoonmaakklusjes. Hoewel de geur niet altijd even aangenaam is, is het vaak van korte duur en houd je er naderhand een schone spiegel aan over! Azijn is namelijk een goed middel om kalk te verwijderen en oppervlaktes te ontvetten. Het fijne van dit middeltje is dat het goedkoop is, gemakkelijk verkrijgbaar is en veilig is voor zowel mens, dier als milieu! Je kunt de azijn mixen met water in een plantenspuit, en met een droge doek is dit een prima schoonmaakmiddel!

Hardnekkige vlekken

Zitten er hardnekkige vlekken op de spiegel die er bijna met geen mogelijkheid uit zijn te krijgen? Dan hebben wij een krachtige oplossing voor je! Mix een kwart kopje azijn, met een kwart kopje schoonmaakalcohol en voeg er nog een eetlepel maïzena aan toe. De maïzena zorgt ervoor dat het middel geen strepen achterlaat. Mocht je de geur te heftig vinden kun je er nog een aantal druppels geurolie aan toevoegen. Mix deze ingrediënten weer in een plantenspuit, en zelfs de hardnekkigste vlekken krijg je uit de spiegel!

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin 
Foto 1: Ernest Porzi – Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10196

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven