Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je planten zo blij worden van de badkamer

Planten in de badkamer staan niet alleen ontzettend mooi in de badkamer, maar ze worden er zelf ook nog eens ontzettend blij van. Waarom dat zo is, leggen we je uit!

Aangezien wij steeds meer tropische planten in ons interieur willen verwerken, komen er ook steeds meer planten naar Nederland die ons klimaat eigenlijk niet zo fijn vinden. In onze huiskamers hebben ze het vrij zwaar met de droge, koele lucht. Gelukkig is er een manier om deze tropische plantjes alsnog in huis te nemen en ze mooi te laten bloeien! Onze tip: zet ze in de badkamer!

Planten in de badkamer

In de badkamer is het vaak vochtig door de dagelijkse douchebeurt en daarnaast ook nog eens warm. Een perfect klimaat voor deze planten. Een plant zoals de bromelia haalt zijn water uit het vocht in de lucht. Zeker wanneer je de badkamer deelt met anderen en er dus vaker gedoucht wordt op een dag is dit een aanrader. Hierdoor hoef je de plant dus ook nauwelijks zelf water bij te geven.

Let wel op, want er zijn genoeg kamerplanten die ook daglicht nodig hebben. Wanneer je een lichte badkamer hebt met wat ramen is dit natuurlijk top. Heb je echter een vrij donkere of gesloten badkamer of föhn je je haar uitgebreid na het douchen? Dan kun je het misschien beter bij een kunstplantje houden. De droge lucht van een haardroger is namelijk geen fijne invloed.

Ben je benieuwd naar wat voor planten goed overleven in je badkamer? Klik dan hier en bekijk je opties.

Bekijk ook:

Fotocredits:

Header: Jessebridgewater - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9188

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven