Huis
Tuin
Video

Het is vandaag 'Wereld Toilet Dag'. En die dag is belangrijker dan je denkt

Vandaag is het officieel Wereld Toilet Dag. Waarschijnlijk heb je vandaag al even op de wc gezeten zonder hierover na te denken. Het toilet gebruiken is voor ons namelijk iets doodgewoons. Dit geldt helaas niet voor iedereen, met de Wereld Toilet Dag staan we hier even bij stil.

Geen sanitaire voorzieningen

Wereldwijd kunnen 2,4 miljard mensen geen gebruik maken van normale sanitaire voorzieningen. Jaarlijks sterven hierdoor 800.000 jonge kinderen aan diarree. Doordat er geen toiletten zijn doen mensen hun behoeftes in bosjes of bij rivieren, zo raken deze plekken vervuild en verspreiden infecties zich ontzettend snel waardoor mensen ziek worden. Een toilet is dus een stuk belangrijker dan je denkt!

Duurzamer omgaan met je interieur? Zo doe je dat!
Woonkamer

Kom in actie

Met de Wereld Toilet Dag wordt er aandacht besteed aan dit probleem en worden bedrijven, media en consumenten samengebracht om actie te ondernemen. Er zijn verschillende hulporganisaties die zich bezighouden met het ontwikkelen van betere sanitaire voorzieningen in derdewereldlanden. Maar ook jij kunt zelf je steentje bijdragen. Je kunt doneren of zelf een actie opzetten om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Latrines

Het bouwen van latrines is één van de oplossingen om het probleem tegen te gaan. Latrines zijn afgedekte gaten in de grond die uitkomen in een diepe put. Wanneer de put vol is plant men er een boom en kan deze groeien op een supergoed bemest stuk grond. Deze oplossing levert dus vruchtbare grond op én zorgt voor betere sanitaire voorzieningen. De latrines zijn goed en eenvoudig te plaatsen en hierdoor goed te realiseren op veel plekken!

Fotocredits:

Headerfoto: Jan Kolar / VUI Designer-Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9667

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven