Huis
Tuin
Video

Onze Eigen Bijkeuken

De bijkeuken in Ons Eigen Huis is af! Vorige week zag je hoe Thomas een start maakte met de verbouwing van onze oude badkamer. Die krijgt namelijk een compleet nieuwe functie, waar straks volop wasjes gedraaid zullen gaan worden. De bijkeuken!

De wasmachine en de wasdroger komen in een bijpassend meubel, zodat ze netjes weggewerkt zijn in de ruimte. Ook een gigantische kast zal deel uit gaan maken van de inventaris van de bijkeuken. Tenslotte maakt Thomas het geheel af met een kleurtje op de muren. Groen!

Kleurtje op de muur

Handig, dat washok van Thomas! Maar een bijkeuken opknappen is toch even iets anders dan een woonkamer of slaapkamer. In een bijkeuken is het namelijk vaak vochtig door het gebruik van de wasmachine en droger en we willen natuurlijk niet dat onze groene verf straks van de muren bladdert. Daarom gebruikt Thomas speciale verf voor keuken en badkamer van Sencys die bij de Praxis te krijgen is. Deze verf is ideaal voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en ruimtes die hoge eisen stellen aan hygiëne: onze bijkeuken dus!

Handigheidjes voor bij het wassen

Onze Thomas heeft een prachtig wasmachinemeubel gemaakt voor in de bijkeuken. Zij aan zij staan daar de wasmachine en wasdroger netjes in opgesteld. Hoe staan jouw wasmachine en droger erbij? Met een paar simpele trucjes kun je jouw washok omtoveren tot een praktisch ingericht kamertje. Met verhogers, uitschuifbare planken en een lekbak maak je het jezelf makkelijker om je was weg te werken. 

Opbergruimte to the max!

Opbergruimte is een belangrijk aspect in een bijkeuken. Bij veel mensen is de bijkeuken een soort van opberghok, waar onder andere de wasmachine en wasdroger zijn gestationeerd. Maar ook in een bijkeuken is het prettig om alles overzichtelijk en netjes opgeruimd te hebben.

Om de bijkeuken een toch iets netter karakter te geven, kun je ook op een mooie manier opbergruimte creëren. Thomas gebruikt hiervoor maatwerkkasten van Storemax die verkrijgbaar zijn bij Praxis. Je kunt zo een vergeten ruimte als de bijkeuken omtoveren tot heuse walk-in-closet. Een grote kast met deuren van vloer tot plafond, met voldoende ruimte om al je kleding in op te kunnen bergen.  

Het eindresultaat...

...dat mag er zijn! Van de oude badkamer is niets meer te bespeuren. Washok doet deze ruimte tekort. We hebben een prachtige bijkeuken, waar je echt niet alleen voor al je waszaken terecht kunt. Al mag Thomas zijn overall wel even door de kookwas na deze klus!

ID: 538

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven