Huis
Tuin
Video
Keuken

Superefficiënte bijkeuken

In Veghel woont de sportieve familie Burg: moeder Inger, vader Marcel en dochters Joosje en Eva. Laatstgenoemden spelen hockey op hoog niveau. Dat veroorzaakt veel was. Héél veel was. En dát vraagt dan weer om een blitsende bijkeuken.

Want de bijkeuken, de favoriete ruimte van moeder Inger, is nu niet echt efficiënt ingedeeld. Het is er een rommeltje. En dat terwijl de ruimte vanwege de was intensief gebruikt wordt. Zo ziet de bijkeuken er nu uit: 

Het plan 

In het nieuwe, frisse washok worden de wasmachine en droger netjes ingebouwd. Verder komt er veel kastruimte, want Inger bewaart in de bijkeuken niet alleen huishoudspullen, maar ook haar knutsel- en keukenspullen. 

Fris likje verf

Thomas begint met een schone lei: de hele ruimte is leeggehaald. De eerste stap is nu het opknappen van de wanden. Daar zitten tegeltjes op. De tegeltjes blijven gewoon hangen, maar Thomas verft ze met renovatieverf speciaal voor tegels. Onderaan komt een grijze strook, de rest wordt wit. Verder komt er ook een hippe blauwe kleur én een vers behangetje op de wanden. Dat maakt al een groot verschil. 

Kan je 't krijgen ook

Meer kastruimte, dat was een hartenwens van de familie Burg. Nou, dan kunnen ze kastruimte krijgen ook! Thomas maakt een constructie van underlaymenthout. Het wordt een meubel waarin de vuile was kan worden gescheiden, en daarnaast nog meer spullen bewaard kunnen worden. Wil je ook zo'n handig meubel met uitklapwasmanden? Kijk hier voor de werkbeschrijving.

De hoogte in 

En het houdt maar niet op met de opbergruimte. Thomas werkt in de hoogte, zodat de ruimte optimaal wordt benut. Van hetzelfde lichtgekleurde hout als de 'wasmandenkast' maakt Thomas ook nog een hoekkast. Ook zet hij een wijnkastje in elkaar, dat je natuurlijk ook kan gebruiken voor frisdrankflessen of andere kleine spulletjes. Hij schroeft dit onderdeel bovenop de wasmandenkast, zodat het één stevig geheel wordt. 

Washoek

Om de wasmachine en droger heen komt een robuuste ombouw. Daarboven komt óók nog een kast. Voor het ophangen van schone was komt daar een roede onder. 

En dat ziet er dan zo uit...

Scroll nog even terug naar boven, naar hoe het was. En vergelijk dan even met het eindresultaat. Behoorlijk verschil, hè? Genoeg ruimte om de was te doen, de was uit te hangen en willekeurige spullen op te bergen. 

ID: 966

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven