Huis
Tuin
Video

Met deze tips wordt het aansluiten van de wasmachine een eitje

Een wasmachine aansluiten is niet makkelijk. Je hebt te maken met water en elektra, wat beide lastige dingen zijn. Je kunt dus waarschijnlijk wel wat tips gebruiken. Daarom heeft AD Wonen er een aantal opgesomd waardoor je wasmachine aansluiten net wat gemakkelijker gaat.

Als je een nieuwe wasmachine koopt, dan kun je het aansluiten hiervan natuurlijk door de leverancier laten doen. Echter moet je het af en toe toch ook gewoon zelf doen, als je bijvoorbeeld verhuist en je eigen wasmachine meeneemt. 

AD Wonen geeft je tips: 

Wat moet je aansluiten?

Voordat je begint met het aansluiten van de wasmachine, is het handig om te weten wat je allemaal moet aansluiten. Ten eerste moet er stroom naar de wasmachine komen, dus er moet een snoer in de muur komen. Daarnaast moet er aanvoer en afvoer van water komen.

Stroomaansluiting

Water en stroom zijn natuurlijk gevaarlijk, dus wees voorzichtig met de stroomaansluiting. Soms is dit gewoon een stekker in het stopcontact. Dan is het simpel en hoef je er voor de rest niet over na te denken.

Als je wasmachine in de badkamer staat, dan loopt de aansluiting waarschijnlijk via een trekschakelaar. Om hem hierop aan te sluiten, knip je de stekker van de wasmachinesnoer en strip je de draden. Doe hier kabelschoentjes omheen en haal de spanning eraf. Vervolgens maak je de schakelaar open en sluit de draden aan op de goede kleuren.

Wateraanvoer

De aanvoerslang voert het water aan de wasmachine. Je kunt deze gewoon met de hand aan de kraan draaien. Test dan wel even of hij niet lekt als je de kraan opendraait. Lekkage zie je dan vaak bij de kraan of bij de aansluiting van de wasmachine.

Waterafvoer

De waterafvoer voert dan logischerwijs het vuile water uit de wasmachine. De afvoerslang klik je in een steun aan de muur. Zo kan er namelijk geen knik in ontstaan. Steek de slang wel een flink stuk in de afvoerbuis om lekkage te voorkomen.

Plaatsing

Waar je wasmachine ook staat, zorg er altijd voor dat hij waterpas staat. Als hij scheef staat of wiebelt, dan gaat de wasmachine veel minder lang mee. Je kunt vaak de pootjes onder de machine verstellen om hem recht te zetten. Check dit vervolgens even door een spoelprogramma aan te zetten.

Julia van Rijn
ID: 8277

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven