Huis
Tuin
Video

Wow! Deze vrouw heeft ruim 500 planten in haar appartementje

Een klein appartementje is voor de meeste plantenliefhebbers niet echt de ideale plek om te wonen. Waar moet je al je groene vrienden dan laten?! Voor deze vrouw is dat echter geen probleem. Ze heeft er namelijk ruim 500 in huis!

We geven toe, ook wij bestempelen onszelf als zogenaamde ‘crazy plant ladies’ zoals je hier al kon lezen. Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas. Summer Rayne Oakes heeft namelijk maar liefst 500 planten in huis. En nee, dan hebben we het niet over een villa met een grote tuin, maar over een klein appartementje in Brooklyn…

500 planten

Urban jungle

Summer woont op de bovenste verdieping van ‘The Williamsburg Building’ in Brooklyn waar ze haar appartement heeft omgetoverd tot een verbazingwekkend grote jungle met maar liefst 500 planten, waarvan 150 verschillende soorten! Buiten de planten heeft ze ook nog eens een terrarium met een selectie aan bijzondere insecten in huis, waaronder Afrikaanse miljoenpoten en Sissende kakkerlakken uit Madagaskar.

Werkelijk haar hele appartement staat in het teken van de planten. Sterker nog, sommige meubels zie je bijna niet eens meer door alle planten die eroverheen hangen. De meubels die er staan zijn overigens gemaakt van gevonden en afgedankt hout, die ze samen met haar vader heeft gemaakt.

Verzorging

Summer is ongeveer een half uur per dag bezig met het bewateren van de planten, maar dit ziet ze meer als een soort fijn meditatiemomentje. Daarnaast spendeert ze ongeveer een goed uur of zelfs anderhalf uur per week aan het trimmen, composteren, verpotten en dat soort dingen.

Redmiddel

Je vraagt je misschien af waarom ze in New York woont als ze zo’n plantengek is. Moet ze niet in een landelijk gebied wonen, zou je denken. Toch zegt ze hier wel op haar plek te zijn. ‘Ik denk dat dit de enige manier is waardoor ik het hier in New York overleef. Mezelf omgeven met planten’, vertelt Summer. Haar planten zijn dus eigenlijk haar redding in The Big Apple.

Meer zien van Summer Rayn Oakes? Bekijk dan ook haar Instagram!

Marjolein Sintenie
ID: 8628

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven