Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij... een retrowoning in een modern jasje

Wie zegt er dat retro/vintage en modern niet goed samen gaan? We nemen een kijkje bij Kirsten die deze stijl helemaal eigen heeft gemaakt.

Net buiten de muren van het vestingstadje Vianen ligt het prachtige stulpje waar Kirsten en haar gezin al acht jaar wonen. De straat bestaat uit allemaal oude arbeidershuizen en ligt dichtbij het centrum. Het huis van Kirsten bestond vroeger uit twee losse huisjes en is nu samengevoegd tot één supermooi geheel. Kirsten is helemaal gek van de retro- vintagestijl en dit is ook duidelijk terug te zien in haar inrichting. De retrostijl combineert zij met een moderne stijl, wat verrassend goed samengaat! Haar inspiratie haalt zij voornamelijk van Instagram en uit woontijdschriften. Kirsten houdt niet van de doorsnee designs, maar juist de aparte en unieke stijlen inspireren haar het meest.

Regelmatig struint zij langs de leukste vintage markten en winkeltjes, opzoek naar extrinsieke parels. Kirsten houdt ervan om de vintage meubelen zelf te scoren. Wanneer zij iets moois aan de haak heeft geslagen geeft ze er vaak nog een eigen draai aan. Zo heeft zij bijvoorbeeld aan de binnenkant van een kast een té schattig behangetje opgehangen, waardoor de kast gelijk een andere uitstraling krijgt. Ook de vintage radiokast heeft zij met een likje witte verf helemaal eigen gemaakt!

Verder zijn er in het huis veel stoffen en structuren te zien. Deze zijn zo uitgezocht dat het perfect bij elkaar past. Om het wit in de woonkamer te doorbreken heeft Kirsten één muur zwart geverfd, dit geeft een supergaaf en ruimtelijk effect. De slaapkamer heeft zij bewust iets rustiger gehouden. Dit is de ruimte waar zij even haar rust pakt met een goed boek en een kop thee. De slaapkamer heeft een prachtig uitzicht en met de geluiden van buiten komt zij hier helemaal tot zichzelf.

Maar er is een plekje waar Kirsten nóg liever haar tijd doorbrengt, op haar favoriete ‘cappuccino bankje’. Op dit rotan bankje bij het raam geniet zij regelmatig van een heerlijke cappuccino. Vanaf het bankje kun je lekker naar buiten kijken en heb je zicht op de gehele woonkamer, genieten dus!

Meer zien van Kirsten? Check haar Instagram: Kirslivia

Fotocredits:

Kirsten Goldbach

ID: 9216

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven