Huis
Tuin
Video

Amen: in deze historische Airbnb slaap je pas écht hemels

De kogel is door de kerk: hier willen we verblijven de volgende keer dat we een weekendje weg gaan. Deze Airbnb in een historische kapel is zo bijzonder, dat je geheid nooit meer anders wil.

Historie

Deze Airbnb in het hart van Amsterdam heeft al een behoorlijke geschiedenis achter de rug. In 1751 werd het gebouw ingewijd als Rooms-Katholieke kerk. Dat is nog bijzonderder dan het klinkt: in die tijd was het in Amsterdam verboden om Rooms-Katholiek te zijn. Gelovigen werden streng vervolgd. Daarom werden zogenaamde schuilkerken zoals deze gebouwd, zodat zij in het geheim toch hun geloof konden uitoefenen.

Gemak

Niks harde kerkbank, in deze kapel plof je neer op een hemels zacht bed. Recht onder het altaar! Wij zien onszelf al liggen op de kingsize boxspring. En omdat je de kapel met niemand anders deelt, kun je er zelfs in Adamskostuum rondlopen.

Zacht prijsje

Deze Airbnb voor twee is alleen weggelegd voor bijzondere gelegenheden, want er hangt ook een bijzonder prijskaartje aan: één nacht kost al snel €550,-! Een rib uit je lijf dus. Maar… daar krijg je natuurlijk wel een hele unieke ervaring voor terug. 

Christa Koeyvoets
ID: 8245

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven