Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij… het klassiek moderne gezinshuis van Marieke

Deze week ging Evelyn langs bij Marieke in Haarlem. Vanuit Australië is Marieke met haar Australische man twee jaar geleden naar een prachtig herenhuis verhuisd. De originele elementen in het interieur waren voor Marieke een mooie basis om het pand om te toveren tot een geweldig klassiek, modern gezinshuis!

Een authentiek huis

Het pand komt uit 1890 en dit is ook goed terug te zien aan de oude elementen zoals het glas in lood en de plafondornamenten. In de woonkamer heeft Marieke op een aantal kleine dingen na weinig aangepast, ze is gek op de oude stijl en wilde deze dus zoveel mogelijk behouden.   

Daarnaast heeft ze veel authentieke elementen met een persoonlijk verhaal toegevoegd aan haar interieur. Zo heeft ze de oude telefoon van haar oma in de woonkamer staan en ook de bokshandschoenen van haar schoonvader hebben een mooi plekje gekregen!

Buitenkijker: de superleuke stadstuin mét prachtige buitenkeuken van Angelique
Buitenkijken

Drie ruimtes

De woonkamer bestaat uit drie delen en elke plek heeft een eigen functie. Het voorste gedeelte is heerlijk licht en hier zitten de kinderen graag tv te kijken. In het middelste gedeelte staat een supermooie ovale eettafel die perfect past bij het ovale ornament op het plafond. Om de hoogte in deze ruimte te benadrukken heeft Marieke de muren niet tot bovenaan geschilderd, zo voelt de plek nog ruimtelijker aan.

Vanuit de eetkamer loop je door naar de aanbouw waar de keuken zich bevindt. In deze ruimte heeft Marieke een prachtige muur laten zetten met tweedehands bakstenen. Op deze manier krijgt de aanbouw een authentieke uitstraling en past deze mooi bij de rest van het huis!

Simpel een nieuwe vloer

In de hal heeft Marieke de vloer aangepast door middel van stickers. Er lag een rode vloer waar ze zelf niet zo’n fan van was, maar ze vond het zonde om deze eruit te laten halen. Daarom heeft ze met behulp van tegelstickers de vloer omgetoverd, zo kunnen bewoners hierna altijd nog terug naar de originele vloer.

Een prachtig geheel

De slaapkamer heeft een echte hotel-look. Door het bed frame, waar Marieke eigenlijk niet zo'n fan van was, in dezelfde kleur als de muur te verven valt deze mooi weg. De kinderkamers zijn beide helemaal in de stijl van haar zoon en dochter maar ook deze kamers passen mooi bij de rest van het interieur in huis. We kunnen dus wel stellen dat het industriële, moderne huis van Marieke een prachtig geheel is met ontzettend veel karakter en sfeer!

Fotocredits:

Marieke Rijksen

Daphne van Kaam
ID: 10355

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven