Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: de kleurrijke en creatieve Kim

Als kind koos Kim altijd al voor zoveel mogelijk kleuren en prints in haar kleding. Toen ze op haarzelf ging wonen, kon ze eindelijk ook los in haar interieur. Zelfs de caravan heeft ze helemaal gepimpt. "Ik vind het enger om een muur wit te schilderen dan het een kleur te geven."

Happy

Kleur maakt happy. Dit gevoel overheerst wanneer Kim een mooie kleur ziet. “Laatst was ik op vakantie in Marokko. Ik werd helemaal blij van alle kleuren om me heen. Thuis heb ik meteen een muur terracotta geverfd. Maar ik kan ook opeens geïnspireerd worden door een kleurrijk kruid op mijn bord. Daar moet ik dan gewoon wat mee doen.”

Vondsten

Als Kim op pad is, is ze altijd op zoek naar stenen en veren. Deze kleine vondsten bewaart ze in haar 'blauwe vondsten-kast'. “Kleine dingen maken een interieur.  Laatst kocht ik een vaasje van 20 cent bij de kringloop. Deze bleek best veel geld waard. Niet dat ik het verkoop, maar dat is toch super leuk?!”

Man

Kim woont sinds een half jaar in een nieuw huis, samen met haar man en twee dochters. Of haar man niet soms ‘gek’ wordt van de enorme diversiteit aan kleuren in huis? Daar is Kim stellig over: “Als hij dat van me afpakt, dan word ik er niet leuker op.”

Caravan

De sfeer van thuis heeft ze zelfs doorgevoerd op vakantie. De caravan die haar schoonouders naar de sloop wilden brengen, besloot ze op te knappen en te verrijken met een smaragdgroene kleur. “We nemen we een beetje van thuis mee op reis.”

Persoonlijkheid

Soms moet ze echter wel concessies doen. “Dan maak ik te extreme keuzes en remt mijn man me af. Maar té veilig vind ik ‘vies’. Standaard kleuren gebruiken omdat het een trend is, waarom zou je dat doen? Het past niet bij mij. Persoonlijkheid in je interieur is voor mij heel belangrijk.”

‘Kim-stijl’

Haar stijl omschrijven vindt ze wel lastig. “Van anderen hoor ik dat het electric / bohemian is. Maar ik noem het liever ‘Kim-stijl’. Dan sturen vrienden mij een afbeelding met de woorden ‘dit is echt een Kim-ding’. Dat is precies wat ik bedoel.”

 

Fotografie: Colorful_kimmes

Tekst: Mandy van den Akker

ID: 2824

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven