Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: een industriële en stoere woonboerderij

Jan en Jellina wonen samen met hun twee kinderen in een monumentale woonboerderij uit 1770. De benedenverdieping is compleet verbouwd en gestyled tot in de puntjes. Voor de bovenverdieping zijn grootse plannen. Jellina: “Jan maakt alles zelf, ik richt het in. Samen zijn we een goed team.”

De basis is wit, aangevuld met hout, robuuste meubels en veel planten. ,,Industrieel, stoer en urban jungle”, omschrijft Jellina haar stijl. “We struinen graag rond bij kringloopwinkels of Marktplaats. Maar veel komt uit de koker van Jan." 

Trots

"De eettafel, het keukenblad en de wereldkaart op de muur zijn bijvoorbeeld zelfgemaakt. Ook komen alle deuren van zijn hand. En de schuifdeur met een sticker van de loopbrug erop is helemaal onze trots. Het is een foto van onze reis in Costa Rica.”

 

 

Turnringen

De leefkeuken is gescheiden van de woonkamer door een massief glazen deur met een frame van staal. De woonkamer – vroeger de hooiopslag – is een stuk hoger en telt 3,5 meter. Hier hangen twee ringen, die Jellina herinneren aan haar tijd als turnster: “Ik heb heel fanatiek geturnd. En nog steeds sport ik graag. Ons plan is om boven een sportruimte annex speelruimte voor de kinderen te realiseren. Samen met een badkamer, onze slaapkamer en die van de kinderen.”

 

 

Natuur

Het creatieve stel haalt niet alleen inspiratie uit de reizen die ze hebben gemaakt, maar ook uit de natuur. Wat opvalt zijn de hoeveelheid planten in huis. “Vooral Jan is gek op de natuur. Hij hield vroeger maar liefst 65 slangen en 18 hagedissen als hobby. Groen komt overal terug in ons huis. Hoe meer, hoe liever!”

 

 

Dagboek

Jellina combineert haar passie voor fotografie met styling. De beelden van de verbouwing en het interieur deelt ze in haar blog en op Instagram. Ze is het gestart als dagboek voor haarzelf, maar het blijkt een enorm succes: “Ik vind het heel leuk, maar eigenlijk ontbreekt de tijd. Ik werk fulltime als fysiotherapeut, we hebben de verbouwing en natuurlijk ons gezin. Het is een hobby die enorm uit de hand is gelopen.”

 

Fotografie: Jellina Detmar

Tekst: Mandy van den Akker

 

ID: 2795

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven