Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: een kleurrijk interieur met Franse elegantie

Een interieur met een luxe uitstraling hoeft heus niet veel geld te kosten. Instagrammer Roel verklapt een aantal van zijn geheimpjes. Want als je niet in Parijs kan wonen, dan haal je die Franse elegantie toch in huis?

De liefde voor styling is hem met de paplepel ingegoten. "Elk seizoen veranderde mijn moeder het interieur weer", lacht Roel. Een eigenschap die hij nu ook zo veel mogelijk probeert te bedwingen. "Eerst kocht ik veel vaker nieuwe spullen. Nu probeer ik meer te investeren in goede, kwalitatieve items."

 

Dat betekent niet dat hij altijd flink in de buidel tast om zijn interieur de door hem geliefde luxe uitstraling te geven. Je kan namelijk met slimme keuzes en door zelf de handen uit de mouwen te steken jouw stekje ook budgetproof eruit laten zien alsof je in een chic appartement in Parijs woont. 

Liefde voor kleur

Gebruik kleur in huis, luidt Roels beste tip. Vooral bonte bloemen hebben zijn hart gestolen. Een bijzonder veldboeket tilt je interieur dan ook naar een hoger level, volgens de Instagrammer. "Ik zorg dat er altijd verse bloemen in mijn huis staan. Als je ze af en toe schoon water geeft, kun je er langer van genieten." De mooiste exemplaren haalt hij zelfs uit de vaas voordat ze uitgebloeid zijn. "Deze laat ik dan drogen." Leuk als decoratie of om een cadeautje mee op te fleuren. 

Faux luxe

Luxe stoffen zoals fluweel geven je interieur een elegante uitstraling. Maar dat betekent niet dat het ook veel geld hoeft te kosten. "Ik liet een foto van mijn woonkamer zien aan een designer in Parijs. Hij wees meteen naar mijn bank en dacht dat het een designstuk was." Roel schudt zijn hoofd bij de gedachte. "Hij is gewoon van de Leen Bakker hoor." 

 

Ikea hack

Simpele trucjes kunnen er al voor zorgen dat een simpel voorwerp eruitziet alsof het een echt designitem is. "Deze kast komt gewoon van de IKEA, maar ik heb 'm goud gespoten en enkele plankjes met marmerfolie bekleed", verklapt Roel.

De stoffenwinkel

Als Roel eenmaal iets in zijn hoofd heeft, dan moet het er ook komen. "Het typische is dat ik dan lang aan het zoeken ben en wanneer ik het eindelijk heb gevonden, dat het ineens overal in de winkels ligt."

 

In de gevallen dat hij het niet kan vinden, neemt Roel het hef in eigen handen: hij maakt het gewoon zelf. "Het plaid op het bed is eigenlijk een stuk stof, uit de lokale stoffenwinkel." Combineer het met een mooi dekbed en je slaapkamer ziet er hartstikke chic uit. Een stuk over? Maak er dan een kussenhoes van óf lijst het in.

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

ID: 2761

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven