Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: Froukje de Both

Zondag 22 april start het tv seizoen van RTL Woonmagazine bij RTL 4. Maar hoe woont onze presentatrice Froukje eigenlijk zelf? Is haar interieur tot in de puntjes uitgedacht of heeft ze na een lange draaidag juist helemaal geen zin meer om met de styling van haar eigen huis bezig te zijn?

Telefoon vol ideeën
"Dat ik zoveel woonprogramma's gepresenteerd heb - en nog steeds presenteer - is echt toeval. Het is gewoon zo gelopen. Maar door al die programma's is mijn liefde voor interieurstyling wel gegroeid. Na een nieuw seizoen zitten zowel mijn telefoon als mijn hoofd helemaal vol met ideeën. Dat kunnen foto's zijn, maar ook quotes van de designers waarmee we werken. En sommige van die ideeën voer ik dan later, in rustigere tijden, door in mijn eigen huis."

Nieuwste aanwinst
Toch zegt Froukje niet één specifieke stijl in haar huis te hebben. Ze vindt het belangrijker dat een meubel- of decoratiestuk een goed gevoel geeft, dan dat het in de mode is. "Het grote Marokkaanse vloerkleed is mijn nieuwste aanwinst. Dit soort kleden zijn toevallig helemaal hip nu, maar dat is niet de reden dat ik het kleed aangeschaft heb. Ik vind het kleed vooral mooi omdat het met de hand geknoopt is en het mijn woonkamer meteen een warme, gezellige uitstraling geeft."

Vlinderstoel
Minder nieuw is de vlinderstoel, van echt leer. "Die heb ik al heel lang en is daardoor echt belangrijk voor me geworden. Ik drink er 's ochtends heel graag mijn eerste kop koffie in. Ik kocht de stoel destijds bij Design020 op IJburg, waar ik toen ook woonde. De stoel koste een rib uit mijn lijf, maar was het meer dan waard. Hij zit vol koffie- en wijnvlekken maar dat maakt de stoel alleen maar mooier en waardevoller."

Oog voor detail
Froukje's huis staat in Landsmeer en ze woont hier nu ruim zes jaar samen met haar vriend en dochter. "De mensen van wie ik het huis destijds kocht, hebben hier maar heel kort gewoond, dus alles was vrijwel nieuw toen ik erin kwam." Ze hoefde er dus niet veel aan te doen, maar heeft wel een nieuwe vloer gelegd. "En ik heb meteen alle deuren vervangen. Er zaten van die standaard nieuwbouwdeuren in en die heb ik vervangen door echt houten deuren met een werkje en mooi deurbeslag. Ook heb ik mooie hoge plinten laten plaatsen. Dit lijken misschien kleine dingen, maar zulke details zijn echt bepalend. Je huis krijgt er meteen een veel chiquere en warmere uitstraling van." 

De persoonlijke touch
Naast aandacht voor detail geeft Froukje de tip om altijd op zoek te gaan naar de persoonlijke touch in je interieur. "Het is natuurlijk heel gemakkelijk om een poster bij Ikea te kopen, maar het is veel spannender om zelf iets maken. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een wand met heel verschillende fotolijstjes bij elkaar is bijvoorbeeld heel leuk, en wordt nóg leuker als je de lijstjes vult met foto's en tekeningen van je kinderen. Dan wordt het opeens veel persoonlijker." 

Moeder en dochter
Het Anton Heyboer-schilderijtje met daarop een moeder en een dochter en de tekst 'Ik heb lief' erop is zo'n persoonlijk item voor Froukje. "Dit kreeg ik van Petra Heyboer, de weduwe van Anton, in de tijd dat de vader van mijn dochter Emma en ik net uit elkaar waren. Dat was natuurlijk een hele moeilijke en emotionele tijd, dus het deed me ontzettend veel toen ik dit van Petra kreeg. Het schilderijtje staat symbool voor de liefde tussen een moeder en haar dochter, voor de liefde tussen mij en Emma dus." 

Elke dag wooninspiratie
En vanaf zondag 22 april kun jij dus ook dagelijks wooninspiratie opdoen bij het nieuwe RTL Woonmagazine. Froukje: "Het leuke aan dit seizoen vind ik dat we niet alleen aandacht besteden aan high end design, maar ook bij hele 'gewone' huizen binnenkijken. Én we gaan nu het hele jaar door. Dus we gaan van een half uur tv per week naar elke dag nieuwe online video's en artikelen, waarbij we elke week een woonthema centraal stellen."

 Tekst: Nynke Nijp
Fotografie: Jacq Roos

ID: 2646

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven