Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: een klassiek jaren 30 huis met Scandinavische invloeden

De vloer in de hal, de Portugese tegeltjes in de uitbouw en de ornamenten op de vloer. Jetske viel als een blok voor deze elementen in het jaren 30 huis in Zutphen, waar ze inmiddels tien jaar woont samen met haar man, twee kinderen en kat.

Het duurde wel even voordat Jetske wist wat ze echt mooi vond en welke kant ze op wilde gaan in haar huis. “Tot frustratie van sommige andere gezinsleden heb ik de boel al heel vaak veranderd”, lacht ze. “Maar sinds een jaar of twee ben ik er wel uit. Het is een mix: Scandinavisch met Bohemian accenten en klassieke elementen.”

Tafelruil

Het meest trots is ze op dit moment op haar eethoek. Vooral de tafel met de linnen lampenkappen erboven. “Een tijdje geleden viel mijn oog op de tafel buiten. Opeen wist ik het: deze wil ik binnen hebben. Ik heb ‘m geschuurd en geboend met groene zeep. De tafel die binnen stond is verhuisd naar buiten. Helemaal blij met deze switch.”

Try-out

De slaapkamer van haar zoontje is piepklein, maar inmiddels een eyecather in huis. De vloer heeft ze recent wit gemaakt. “Dit was een try-out voor de rest van de bovenverdieping. Het heeft goed uitgepakt. Stap voor stap gaan we ook de andere kamers doen.”

Charcoal

Jetske gebruikt veel natuurlijke materialen en een donkere kleuren op de muur. De kleur charcoal is op het moment favoriet. Ook de teakhouten kast heeft ze pas met krijtverf in deze kleur geschilderd. “Vaak vinden mensen het spannend om een donkere kleur te gebruiken, maar dat moeten ze een beetje los laten. Schilder eens een kastje of een muur. Heerlijk om te doen. En als het je niet bevalt,  kun je er altijd weer overheen schilderen.”

Fotocredits
Fotografie: Viajets.nl

Tekst
Mandy van den Akker

ID: 2774

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven