Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: het Tiny House van Linde en Kjeld

Klaag jij over je kleine kamertje waar je amper je amper je kont kunt keren? Middenin het natuurgebied van het Drontse landgoed Roggebotstaete voelen Linde en Kjeld zich in hun ieniemienie woning van 18 vierkante meter juist vrijer dan ooit.

Avontuurlijk bloed

Het verlangen naar avontuur heeft er bij de high school sweethearts altijd al in gezeten. Na hun studie gingen ze samen op wereldreis, waar ze onder andere in Zuid-Afrika in een kleine hut van klei woonden - geheel zelfvoorzienend, net zoals de bevolking.

 

Uiteindelijk strandden ze, zonder geld, in Australië. "We zijn daar toen gaan werken om weer te kunnen sparen", vertelt Kjeld. Het stel sprokkelde op deze manier zo'n 14.000 euro bij elkaar en keerde terug naar Nederland. "We wilden graag zelf iets bouwen en ik had eerder al gelezen over Tiny Houses." De vrijheid, het minimalistisch bestaan en de vrijheid sprak hen aan. "Als het in Zuid-Afrika lukte, dan moet dat hier ook kunnen", voegt Linde toe.

Het bouwen van een Tiny House

Na bijna twee jaar de wereld te hebben rondgezworven, werd het tijd om weer een thuis te creëeren. De twee staken de handen uit de mouwen en bouwden zelf hun eigen Tiny House: een trailer van 18 vierkante meter, geheel zelfvoorzienend. Dit alles zo ecovriendelijk mogelijk. Zo is de vloer is gemaakt van kurk en zijn de wanden zijn met schapenvacht en bekleed met eco-boards van geperst bladafval.

 

Nu wonen ze, middenin de natuur op het landgoed Roggebotstaete. "Het is heerlijk hier. We wonen graag in rust en we hebben zelfs uitzicht op de schapen, die hier regelmatig langs komen lopen." Kjeld: "De drukte van de stad kun je altijd nog opzoeken. "

Klein wonen is heus niet zo lastig als het lijkt, volgens Linde. "We hebben hier alles wat we nodig hebben. En zelfs als we allebei even onze eigen ruimte hebben, gaat dat prima. We kunnen ook naar buiten, wat heel fijn is." 

 

Heb je niet veel ruimte? Probeer dan niet te veel spullen te kopen, tipt Linde. "Maak ook zo veel mogelijk gebruik van buiten, wanneer het kan." Zo zit het stel graag op hun veranda. "Ik heb het een beetje aangekleed om het wat gezelliger te maken. Zo voelt het hier toch echt al een thuis."

"Dankzij het kacheltje is het lekker warm in huis én hebben we altijd warm water."

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

ID: 2682

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven