Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: het donkere appartement van een interieurstylist

Met donkere kleuren, sfeervolle accessoires en een feilloos gevoel voor less is more, creëerde interieurstylist Margriet Kok een rustgevend hotelgevoel in huis. Boutique chique, met een mix van oud en nieuw.

Eén grote kastenwand

Een kast van een huis krijgt een heel andere betekenis, als je het appartement van Margriet binnenloopt. Haar appartement aan de bruisende Keizersgracht in Amsterdam is verdeeld is allemaal kleine ruimtes. Hoekjes, die extra knus ogen door het gebruik van donkere kleuren. "Warme kleuren en decoratieve verlichting zorgen voor sfeer", vertelt de interieurstylist. "ik vind het heel belangrijk dat het opgeruimd en netjes is, want dan kan ik mij volledig ontspannen in huis." 

"Het leuke aan deze kastenwand is dat ik al mijn favoriete spulletjes hier in kwijt kan. Het zijn eigenlijk items die ik door de jaren heen verzameld heb. Een mix tussen oud en nieuw, maar ook goedkoop en duur."

Vind je het lastig om een open kast te stylen? Beperk je in ieder geval alleen tot de items die je écht bijzonder vindt. Zo maak je onbewust al een strenge selectie. Vul ook niet alle vakken, maar laat een aantal leeg. Hierdoor voorkom je dat het te vol en rommelig oogt.

De sprookjesachtige zwaan boven het bed is eigenlijk een item voor de kinderkamer, veklapt Margriet.

Maak een statement: decoreer een oversized vaas met een bloesemtak voor een vleugje lente in huis.

"Mijn favoriete item in huis? Telt het ook als ik mijn hond noem?"

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

ID: 2691

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven