Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: een roze interieur met een bohemian uitstraling

Elk hoekje is tot in de puntjes gestyled en het zachte, lieflijke kleurenpalet matcht zelfs bij het uiterste puntje van de tuin. Ja, Ilonka heeft een oog voor detail. Haar stijl? Een beetje alsof je Ibiza bekijkt door een roze zonnebril.

Haar man gebaart richting de gang. "Shh.. heb je dit al gezien?" Gniffelend opent hij het kastje, waarin een allemaal spuitbussen op kleur gesorteerd blijken staan. "Ilonka's geheime voorraad", verklapt hij. De goedlachse interieurgek is namelijk niet alleen dol op het inrichten en stylen van haar huis en tuin, ze gaat ook vaak zelf met de verfkwast - of de spuitbus - in de weer. "De muur in de woonkamer heeft al heel veel kleuren gehad. Nu is alles roze met een vleugje groen." 

Inspiratiebron

Wie het huis van Ilonka binnenstapt, komt ogen te kort. Elk hoekje is perfect gestyled en overal staan krukjes die eruitzien als een schilderachtig stilleven. Ze zijn ook allemaal heel fotogeniek, weet ze. Want dagelijks plaatst Ilonka een foto van haar interieur op Instagram. En met succes. Al na enkele maanden bereikte ze de magische grens van 40.000 volgers. "Ik moet mezelf vaak nog even knijpen, ik geloof het gewoon niet."

Ilonka's geheime bloementip

Bloemen zijn echte sfeermakers, dus daarom staan er ook een paar vazen met een fleurig boeket in het huis van Ilonka. Vind je het zonde om telkens nieuwe bloemen te moeten kopen of wordt het te duur? Dan heeft Ilonka dé gouden tip: "Ik combineer echte bloemen altijd met nepplanten." Investeer daarom in een mooie, groene basis. "Deze takken zijn vaak het moeilijkst van echt te onderscheiden. Daar zet ik dan een aantal bloemen bij." Zo heb je toch een vol boeket, zonder dat je drie bossen moet kopen om een vaas te vullen.

Matcht de bloempot niet meer bij het huidige kleurenpalet van je interieur of zoek je hetzelfde model, maar dan in nét een andere tint? Ga dan zelf aan de slag met de verfkwast, tipt Ilonka. "Als ik de muren een andere kleur geef, neem ik alle potten ook meteen mee." 

Niet alleen binnen struikel je bijna over de accessoires, ook de tuin telt wel vijf zithoekjes. "Dat vind ik gezellig", glimlacht Ilonka. "In de zomer hebben we hier heel veel gezeten." Maar ondanks dat elk vierkante stijlvol wordt benut in de tuin en het huis, oogt het tóch niet rommelig. Dit doordat alles goed bij elkaar past en met elkaar in verbinding staat.

 

Wil je zelf ook meer eenheid creëren in je interieur? Zorg dan voor een kleurenpalet dat uit één of twee hoofdkleuren staat en combineer deze met een paar accenttinten.

Een schilderij aan de muur is maar doorsnee. Probeer eens wat anders en ga voor een mix van manden en haakwerkjes. Perfect voor een bohemian look in huis. 

 

Tekst en fotografie: Lotte Wullems

ID: 2840

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven