Huis
Tuin
Video

Binnenkijken bij: een vintage interieur met een verhaal

Martine houdt van verzamelen. Van jongs af aan. Van oude meubels tot schilderijen, boeken en allerlei verschillende stoffen. “Ik hecht veel waarde aan de emotionele band die ik heb met spullen.”

Oude liefde

Bijna een jaar geleden nam Martine een sabbatical om na te denken wat ze echt leuk vond. Al snel kwam een oude liefde bovendrijven: haar passie voor interieur. “Eindelijk had ik tijd om hier wat mee te doen. Ik koop soms spullen op veilingen, in kringloopwinkels en via Marktplaats.Maar veruit de meeste items die bij mij binnen staan heb ik al heel erg lang.”

Verhaal

“Zo heb ik het houten theekastje ooit eens van mijn tante gekregen en het bureautje op de kamer van één van mijn kinderen is nog van mij geweest. Het zijn spullen met een verhaal en daar hou ik van.”

Reizen

Niet alles in haar verzameling is van bekenden. Tijdens de reizen die Martine maakte, nam ze ook nog wel eens wat mee naar huis. “Het bonte sprei om mijn bed heb ik bijvoorbeeld ooit eens in New York gekocht en het kamerscherm met bloemen komt uit een antiekwinkeltje in Engeland.”

Bloemenschilderijen

Martine heeft duidelijk een voorliefde voor kleurrijke schilderijen met bloemen. “Ik weet ook niet wat dat is. Mijn oog valt er altijd op. Dan visualiseer ik het schilderij tussen mijn eigen spullen en ben ik overtuigd. De vaak oude lijst is leuk om te combineren met een moderne print.”

Advies

Martine woont in een oud herenhuis in Utrecht, samen met haar man en hun vier kinderen. Haar stijl? Volgens Martine is dit een combinatie van Engels antiek,  mid-century, art deco en ook nieuwe items. Ze combineert alles op gevoel. “Veel mensen denken dat vintage heel prijzig is. Maar dan heb ik maar één advies: voordat je alles nieuw koopt, kijk eens bij je ouders of familieleden thuis. Je zal verrast zijn wat je daar vindt. En helemaal mooi: wat voor verhaal daarachter schuilt.”

 

Fotografie: 10_interiors

Tekst: Mandy van den Akker

ID: 2845

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven